L'Associació d'Empresaris de Bufalvent estrena un nou servei amb la posada en marxa de l'oficina de Simbiosi Industrial. Es tracta d'un servei que té per objectiu estimular la col·laboració entre empreses, tradicionalment sense relació entre elles, per tal de crear sinergies tot aprofitant els seus recursos sobrants. Aquests recursos poden ser molt variats, com per exemple energia, aigua, matèries primeres, logística, espais o coneixement, i fer negoci amb aquest aprofitament.

A través de l'Oficina de Simbiosi Industrial Bufalvent s'ajudarà les empreses a identificar aquestes sinergies i es facilitarà el desenvolupament tècnic creant noves oportunitats de negoci al voltant de l'economia circular.

Les primeres accions d'aquesta oficina estan orientades a donar a conèixer aquest projecte entre les empreses del territori i els beneficis que en podrien arribar a obtenir. Per aquest motiu s'ha habilitat una pàgina web ( www.bufal-vent.cat/simbiosi) on s'explica i es defineixen els conceptes i les possibilitats que ofereix la simbiosi industrial, de la qual ja s'ha portat a terme una experiència pilot a Manresa.