"M'ofereixo al senyor Duran per ensenyar-li on vivim els diputats del grup mixt. Li anirà bé una cura d'humilitat", va explicar el número 2 de la candidatura d'ERC al 20-D, Joan Tardà.

El número dos de llista d'ERC va qualificar de "petulant" el cap de llista d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i va explicar que troba "una mica ridícul" que s'erigeixi a si mateix com un "Bolívar en minúscules de Catalunya", quan les enquestes diuen "que potser no aconseguirà representació parlamentària o haurà de passar pel calvari de les golfes del Congrés".

"Denota tanta petulància quan s'ofereix a ser ministre", va afegir Tardà, que va criticar, a més, que Duran votés a favor de les lleis "més reaccionàries" del PP en la legislatura passada, tot i que els populars ja disposaven de majoria absoluta. Tardà veu en les declaracions que Duran està fent des de l'inici de campanya un candidat "presumptuós" i "petulant", i més encara tenint en compte que les enquestes no auguren bons resultats a Unió i que en les darreres eleccions catalanes no van aconseguir representació parlamentària. "És una mica ridícul", va afegir. En la mateixa línia es va expressar el cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, que va comparar Unió amb el partit animalista PACMA, perquè cap dels dos té representació al Parlament. "Estem parlant d'un senyor que el 2010 va dir que estava a favor de les teràpies que curaven l'homosexualitat. Jo crec que està tot dit", va afegir en relació amb l'apunt al blog que Duran va fer ara fa cinc anys en què es posicionava a favor que els homosexuals poguessin rebre atenció mèdica. "Estic en contra de represaliar l'assistència mèdica a les persones que cerquin modificar la seva homosexualitat o controlar-la", va escriure aleshores.

La resposta d'UDC

El número dos d'Unió Democràtica la llista per Barcelona, Josep Sánchez-Llibre, va demanar ahir a Tardà que es deixi d'"afirmacions infantils" i deixi treballar "gent seriosa" com Josep Antoni Duran i Lleida, que, segons ell, planteja una solució "molt bona" per a Catalunya.

Per a Sánchez-Llibre, amb les seves declaracions Tardà "fa la sensació que és un nen petit que no té feina" perquè, va afegir, la mateixa ERC va afirmar que va a Madrid "a no fer absolutament res".

Per aquest motiu, Sánchez-Llibre va demanar al diputat republicà que "deixi de jugar i de fer afirmacions infantils" per deixar treballar "la gent seriosa com Duran i Lleida", que planteja pactar al Congrés un concert econòmic que pot ser una solució "molt bona" per a Catalunya.