Un espot sobre una persona que compra 70 Kg de pinso per a gats és el mascaró de proa de la campanya que el PP situarà als espais electorals gratuïts de les televisions públiques. Segons el coordinador de campanya del PP, Jorge Moragas, el vídeo i el lema "A favor" volen posar l'accent en el to positiu i propositiu de la seva formació, i contraposar-la als qui voten en contra del govern del PP. El PP ja ha fixat un objectiu per a aquesta campanya: superar "sobradament" el 30% dels vots que li atorguen totes les enquestes i que el situa com a guanyador dels comicis del 26-J però sense possibilitat de governar i problemes per sumar majoria absoluta amb altres forces com, per exemple, C's.

L'espot, de format breu, presenta una senyora que va a compara a un supermercat i demana "70 kg de pinso per a gats". Quan l'encarregat li pregunta perquè tants quilos, aquesta explica que té "122 gats", malgrat que admet que "els gats no li agraden especialment", però els té perquè "està totalment en contra dels gossos".

Una veu en off tanca el vídeo dient que "fer les coses en contra no té sentit a la vida real, i tampoc ho hauria de tenir quan votes". Conclou: "En aquestes eleccions ens hi juguem molt, i per això et demanem que a l'hora d'escollir pensis en el que realment és important per a tu".

El PP situarà el vídeo sobre els gats als espais gratuïts als mitjans públics que li pertoquen en aplicació de la Llei electoral. Segons Moragas el plantejament que intenta traslladar l'espot i el lema "A favor" és que l'actitud positiva a l'hora d'abordar els problemes dels espanyols.

"Creiem que connecta amb el sentit i el pensar majoritari dels espanyols", ha dit Moragas, perquè parteix "d'un plantejament constructiu i positiu" que es correspon amb el nostre equip polític encapçalat pel president Mariano Rajoy".

Rajoy obre la campanya a Alacant i la tanca a Madrid

Moragas ha posat data i lloc ja a alguns dels actes de campanya de Mariano Rajoy per a aquestes eleccions del 26-J. Segons ha explicat la majoria dels actes de Rajoy tindran "un format similar" a l'anterior campanya, amb molt de carrer i contacte directe amb els ciutadans. "No farem grans mítings", ha dit.

El líder dels populars farà l'enganxada de cartells el dia 9 de juny a Madrid, però "obrirà la campanya" l'endemà, dia 10, amb dos actes a Alacant i Múrcia. Tancarà a Madrid el dia 24 de juny, però l'acte central de la caravana del PP tindrà lloc a Màlaga.

Malgrat que el PP encara no ho ha concretat, el PPC programa un acte amb el líder de la formació, Mariano Rajoy, a Lleida, que consideren una circumscripció prioritària. De moment, encara no té data.