Tot i que el futur d'Aitor 'Txiki' Begiristain com a secretari tècnic del Barcelona encara no està decidit, el màxim favorit a guanyar les eleccions del 13 de juny, Sandro Rosell, ha insinuat avui que l'exporter del club Andoni Zubizarreta podria ser la millor opció per succeir Begiristain.

Rosell ha avançat que farà una "auditoria laboral" en cas de guanyar les eleccions per conèixer de primera mà "quina és la situació concreta dels treballadors del club".

L'aspirant no ha revelat els seus plans per comptar amb Zubizarreta, però tampoc ha negat aquesta opció. "No vull dir que ara sigui veritat, però això no significa que no pugui ser cert en en un futur", ha assenyalat.

Begiristain, secretari tècnic del Barcelona des que Joan Laporta va accedir a la presidència el 2003, podria abandonar el seu càrrec el 30 de juny, al costat de l'actual president. "El nom de les persones no el direm, ni enviarem missatges ni rumors", ha comentat Rosell sobre el futur de la direcció esportiva del club, "perquè en aquest cas l'únic que faríem seria augmentar el preu dels contractes".

A més de l'auditoria laboral, Rosell, que ha explicat avui el seu projecte en el Fòrum de la Nova Economia, ha promès fer dues auditories més, "una legal i l'altra econòmica", en cas de guanyar les eleccions.

"En el tema legal, sembla que hi ha acords amb el govern de l'Uzbekistan, un país que segons l'ONU viu un règim de tirania. És contradictori portar el logo d'Unicef i signar acords amb l'Uzbekistan", ha comentat Rosell, qui ha assegurat que aquests acords seran revocats si és elegit president.

En l'apartat econòmic, Rosell ha xifrat el deute del Barcelona "en 600 milions d'euros", tenint en compte que al juny de 2009 era de 489 milions, als quals cal sumar els 25 milions de Txigrinski, els 75 de Ibrahimovic i els 40 de Villa".

Socialment, Rosell ha destacat la necessitat de "controlar les altes de socis" i el procediment per donar-se d'alta com a tal. "Més que augmentar sense control el nombre de socis, hem de regular-lo. Fer-se soci del Barça és molt fàcil, però a la llarga, és una cosa que pot descontrolar-se. Què passa si 50.000 xinesos es fan socis per Internet i acaben elegint com a president un xinès que no ha estat mai a Barcelona? S'ha de tenir cura i no posar en risc la identitat del club", ha raonat.

A més, Rosell ha revelat els seus plans per impulsar la competitivitat de la Lliga espanyola, una proposta que passaria per "reduir la Lliga a 16 equips i duplicar la Champions League" amb l'objectiu de multiplicar l'interès dels partits.

"Alliberaria diverses jornades de Lliga i augmentaria la competència, perquè ara mateix, i sense ànim d'ofendre ningú, hi ha partits en què no saps si el Barça farà quatre o vuit gols", ha afegit, encara que també ha comentat que seria una proposta complicada "perquè tots els clubs voten, i a Primera n'hi ha 20 i a Segona 22".

Qüestionat sobre el cost econòmic de la seva campanya electoral, Rosell ha especificat que la seva candidatura ha invertit 700.000 euros a explicar als socis el seu projecte. "Han estat aproximadament 35.000 euros per persona, tenint en compte els que integrem la candidatura", ha garantit.

"A més, la seu l'hem decorat amb elements propis. En el meu cas, he deixat la meva dona sense catifes a casa per portar-les a la seu", ha dit com a resposta als atacs que ha rebut per part d'altres precandidats de gastar elevades sumes de diners en la campanya mentre reclamava austeritat.

Sobre el futur a mitjà termini del club, Rosell ha demanat als socis que afrontin amb paciència "els tres anys d'obres" que caldrien per construir noves places d'aparcament a l'estadi.