Quan el cor de l´Escolania de Montserrat es preparava per començar a cantar l´Ave Maria, els prop de 300 infants del FC Barcelona que seien a les primeres files de la basílica de Santa Maria van deixar pas a un silenci expectant. Era la visita que tots els equips del futbol formatiu del FC Barcelona van fer a Montserrat, ahir al vespre, amb l´objectiu d´inaugurar d´una manera especial i amb component simbòlic la nova temporada.

Fa tres anys que el FC Barcelona i el monestir de Montserrat van començar un intercanvi entre els seus planters. Fins ara hi havien participat els infants de la Masia, però ahir va ser la primera vegada que tot el futbol formatiu del Barça, des dels prebenjamins fins als juvenils B, va pelegrinar fins a Montserrat. I una vegada l´any, els escolans retornen el gest amb una visita a les instal·lacions del club, on el cor es converteix, per unes hores, en equip blaugrana.

«Em sembla que sí, que els fa il·lusió venir a Montserrat», va dir amb un somriure Guillermo Amor, responsable, amb Albert Puig, del futbol formatiu del FC Barcelona, mentre els jugadors contemplaven l´entrada a la basílica i buscaven detalls que els cridessin l´atenció.

Els màxims directors del jove talent blaugrana encapçalaven una comitiva on les jaquetes de xandall blau, amb l´escut del FC Barcelona, van donar un aspecte singular a la plaça i a l´interior de la basílica. Amb Amor i Puig, també hi havia el director de la Masia, Carles Folguera, i Jordi Mestre, directiu responsable del futbol formatiu.

Espai per a la reflexió

«Hi ha jugadors de moltes cultures i alguns estan una mica sorpresos davant de Montserrat. Hi ha una actitud expectant», va detallar el navassenc Marc Guitart, que entrena el juvenil B, al costat de Sergi Barjuan. Després d´una ofrena floral, el prefecte de l´Escolania, Sergi d´Assís, va llegir unes pregàries i va convidar a la reflexió: «aquest pot ser un moment significatiu per encarar el curs, com la concentració abans d´un partit».

Després de la sublim intervenció del cor de l´Escolania, hi havia l´opció de pujar al cambril de la Mare de Déu per concloure la visita i els joves jugadors no s´ho van pensar dues vegades. Els escolans, per la seva banda, es van quedar, però, amb una mica de ganes de jugar a futbol, «ho havien demanat tot el dia», va revelar D´Assís després de la trobada.