El jugador eslovè Uros Slokar, un pivot internacional que ha militat en grans equips a Itàlia i amb un pas fugaç per la NBA (20 partits a les files dels Toronto Raptors), és el pivot que substituirà fins al final de la temporada el lesionat Brian Cusworth. Després que aquesta setmana l'americà Trent Plaisted es tirés enrere quan l'acord amb el club manresà era total i tenia un peu a l'avió, l'Assignia Manresa es va voler assegurar ahir que Slokar tornava el contracte firmat i ja anava cap a Barcelona per fer oficial la contractació d'un jugador que va participar en el recent mundial de Turquia i va ser un dels elements més importants d'Eslovènia, amb més de 20 minuts de mitjana, amb 7,6 punts i 4,9 rebots en les seves estadístiques.

Uros Slokar debutarà en el matx que els manresans disputaran al Nou Congost davant el Blancos de Rueda Valladolid, pertanyent a la tercera jornada de l'ACB, amb un balanç de 0-2 per als jugadors de Ponsarnau. L'altra novetat dins les files de l'Assignia serà l'escorta Andre Owens, que és a Manresa des de dilluns i arriba per reforçar el joc exterior, tocat per la lesió en una espatlla d'Àlex Llorca i per les molèsties al turmell del capità de l'equip, Román Montañez.

Pere Capdevila, com a director esportiu del Manresa, va explicar ahir que "Slokar és un home que destaca pel seu joc versàtil, que pot jugar amb molta solvència a prop de la cistella però que tambe sap amenaçar des de fora. En defensa, tàctica, és molt bo i consistent en el seu treball". El jugador amida 2,09, té força envergadura i més que un cinc se'l podria considerar un quatre i mig per les seves qualitats, raonades per Capdevila. Aquest afegeix que "ha estat en equips molt importants a la lliga d'Itàlia, com ara el Montepaschi, la Benetton i la Fortitudo, també a la lliga russa al Triumph. Aquí el seu rol serà més principal i penso que se'n pot sortir bé"

Avui passa la revisió mèdica

Era previst que el jugador aterrés anit a Barcelona i a última hora de la jornada ja fos a Manresa, amb el temps justet per anar a dormir, ja que aquest matí, a dos quarts de nou, té cita al CIMETIR per passar les proves mèdiques. A dos quarts de dotze coneixerà els companys i participarà en el que serà el seu primer entrenament.

Amb el canvi d'Uros Slokar (que els seus amics coneixen pel sobrenom Sloki), que relleva Brian Cusworth, el Manresa guanya una plaça d'extracomunitari. De les dues de disponibles per plantilla, ara només en té una d'ocupada, en aquest cas per Larry Lewis. Com Slokar, Andre Owens té la fitxa de comunitari (amb el passaport búlgar), Sergiy Gladyr és ucraïnès i Milan Majstorovc és serbi.

Amb referència a això, Pere Capdevila va manifestar ahir que aquest "no és el motiu del fitxatge de Slokar, més aviat n'és una conseqüència i que ens podria oferir tenir més capacitat de maniobra, si ens fos necessari" Pel que fa a les referències que té d'Uros Slokar va dir que "són molt bones, tant des del punt de vista esportiu com en el personal". Va coincidir amb el blaugrana Jaka Lakovic durant el mundial de Turquia, que no va disputar Erezem Lorbek, que és un dels millors amics de Slokar, que farà la seva estrena en la lliga ACB, tot i que fa dues temporades des del CB Granada es va plantejar el seu possible fitxatge.

Uros Slokar, de 2,09 i 108 quilos, va començar la carrera de jugador professional a l'Slovan de Ljubljana, amb qui va guanyar una lliga i va ser designat MVP de la competició. Als 20 anys va fer el salt cap a Itàlia, a la Benetton, i va jugar també a l'Snaidero d'Udine. Havia estat draftejat en la segona ronda de la NBA del 2005 i una temporada més tard va tenir la possibilitat de jugar a les files del conjunt de Toronto i va tenir Calderón i Garbajosa com a companys d'equip. Però no va tenir èxit als Estats Units i en l'exercici 2007-2008 va acceptar l'oferta del Triumph rus, amb el qual va disputar la Copa ULEB amb les mitjanes de 7,3 punts i 4,5 rebots. Va tornar a Itàlia a la lliga 2008-2009 per jugar amb un altre club històric, la Fortitudo Bolonya.

En la 2009-2010 va començar al seu país jugant a l'Olimpia de Ljubljana i a la Lliga Adriàtica va fer uns números de 8,2 punts i de 3,3 rebots. El febrer del 2010 va ser traspassat al Montepaschi Siena, on va acabar temporada.

Amb Eslovènia és internacional des de la categoria de sub-17 fins ara a l'absoluta, amb la qual ja acumula 3 europeus i 2 mundials els darrers anys. Serà el tercer eslovè en la història del Manresa. Els anteriors només hi van estar una temporada cadascun amb balanç diferent: el TDK va ser quart a la lliga amb Kotnk, i el Ricoh se'n va anar a la LEB amb Maravic.

Ruffin per Baston a Santiago

El fitxatge de Slokar ha coincidit en el temps amb el de Micahel Ruffin, que l'any passat va ser el substitut temporal de Cusworth al Suzuki Manresa i que va a l'Obradoiro de la LEB Or per ocupar la plaça de Maceo Baston, ala-pivot que va ser al Joventut i al Maccabi Tel-Aviv, on va guanyar dues Eurolligues.

D'altra banda, els tres àrbitres de l'Assignia Manresa-Blancos de Rueda seran Pérez Pizarro, García González i Pérez Niz.

Trajectòria d'Uros Slokar

2001-2003 Slovan de Ljubljana (Eslovènia)

2003-2005 Benetton de Treviso (Itàlia)

2005 Snadeiro Udine (Itàlia)

2005-2006 Benetton de Treviso

2007-2008 Lyubersty Bolònia (Itàlia)

2008-2009 Fortuido Bolònia (Itàlia)

2009-2010 Olimpia de Ljubljana (Eslovènia)

2010 Montepaschi Siena (Itàlia)

Els altres eslovens que han passat per Manresa, amb sort diversa

Slavko Kotnik va jugar al TDK formant parella interior amb Deon Thomas, la temporada 1994-1995. Els de Manresa van jugar les semifinals de l'ACB després de fer caure el TAU. El TDK va quedar eliminat amb l'Unicaja. Sobri i efectiu, Rodnik va jugar 43 partits, amb una mitjana de 12,7 punts.

Ja més tard, Marko Maravic va ser al Ricoh Manresa la temporada 2005-2006, i va acabar baixant a la LEB, en un any on els estrangers del Manresa eren Phil Ricci, Andrae Patterson, Marton Bader i Rodney White. Maravic era un ala-pivot que es movia millor a prop de l'anella que lluny de la pintura. Va jugar 33 partits, amb una mitjana de 9,7 punts.