Manresa acollirà aquest divendres el final de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà la meta instal·lada a la plaça Infants. La caravana ciclista té previst arribar pels volts de les 5 de la tarda després de recórrer 270 quilòmetres des de la sortida, al municipi tarragoní d´Ascó.

L´entrada a la ciutat es farà per la C-37z, provinent del barri Pare Ignasi Puig, i passarà pel Pont de Sant Francesc, la Muralla de Sant Francesc, la Muralla de Sant Domènec i la Muralla del Carme per acabar a la plaça Infants. Per aquest motiu, hi haurà talls de trànsit previstos al recorregut dins el municipi de les 16.15 a les 17:15 h. aproximadament.

De les 8.00 h a les 20.00 h, amb motiu del treballs d´instal·lació del dispositiu final d´etapa, és tallarà al trànsit de vehicles el tram de Mural la del Carme, entre la carretera de Vic i plaça Infants.

L´endemà, al migdia, la caravana ciclista tornarà a creuar la ciutat procedent de Sant Fruitós de Bages, en una etapa que acabarà a Badalona. Després de sortir de Sant Fruitós, els ciclistes travessaran Manresa, entrant per la carretera N-141c i recorreran la carretera de Vic, la Muralla del Carme i la carretera de Cardona en direcció a Solsona. L´horari aproximat de pas serà a les 13:10 h. del migdia, i es preveu que la caravana ciclista trigui 10 minuts per travessar la ciutat.

L´Ajuntament de Manresa té enllestit el dispositiu per garantir la seguretat del pas dels ciclistes així com el pla d´afectacions a la mobilitat que es produiran, i que inclouen mesures de reordenació del trànsit i del servei de bus.

Durant la setmana s´ha fet una campanya d'informació ; als usuaris i als veïns de les zones afectades per minimitzar les molèsties, amb reunions amb les associacions de veïns, la distribució de prop de 2.000 avisos i l'edició d'uns fulletons informatius. L'alcalde valentí Junyent també fa dictat un ban amb les mesures adoptades per reorganitzar el trànsit de vehicles durant les dues etapes.

La celebració d'aquestes etapes ciclistes a Manresa han estat finançats pels Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós i les aportacions dels patrocinadors, que han estat Macsa id, Gestora de Runes del Bages, FUB, Grup Soler, Silenci, Diesa Restauració, Bages Net, Teatre Kursaal i Turisme de Manresa.