El Reial Madrid ha assestat el que sembla el cop definitiu a la Lliga després d'imposar-se al Camp Nou (1-2) davant un desconegut Barcelona, que ha sucumbit al poder ofensiu dels de José Mourinho, que amb molt poc n'han tingut prou per guanyar el partit i, segurament, el campionat.

La tímida reacció del Barça, que ha equilibrat en el segon temps el gol de Khedira per mitjà de Alexis Sánchez, amb prou feines ha durat tres minuts, els que ha tardat a connectar Özil amb Cristiano Ronaldo, letal en la definició i, que per una vegada, ha superat en el seu duel particular a Leo Messi.

Amb set punts d'avantatge amb dotze per jugar, el Reial Madrid ho té tot a favor seu per convertir-se en campió. A més el seu entrenador, José Mourinho, ha aconseguit la seva primera victòria en deu partits al Camp Nou.

A pesar de l'intervencionisme de Guardiola des de l'alineació, amb l'entrada de Cristian Tello i també amb la segona absència consecutiva de Gerard Piqué en un partit de la màxima exigència, el Barça no s'ha trobat mai.

Vist després el dibuix tàctic del Barça, es va comprendre tot. Van jugar els blaugranes de sortida amb tres defenses, Busquets es va incrustar com a central en defensa, però el resultat no va ser l'esperat per als blaugranes.

El Reial Madrid semblava que no anava a especular. Descartada la idea del trivote, Mourinho va jugar amb els mateixos que van perdre a Munic. No va abandonar la idea de continuar amb Coentrao com a lateral esquerre. Les peces ja estaven posades sobre el tauler: control contra enganxada i aquesta vegada va guanyar l'enganxada.

Amb Cristiano i Benzema com puntes de llança, el risc del Barça en defensa, amb contínues jugades un contra un de Puyol i Mascherano, era evident. A Guardiola li agrada innovar, també accelerar les pulsacions de la grada. Ho va aconseguir.

Els davanters van provar a Valdés i Casillas en els primers minuts. Cristiano en un remat de cap desviat pel porter blaugrana, Alves en una jugada en la qual el porter madridista va salvar una sortida compromesa.

La idea del Barça era obrir el camp amb Tello i Alves enganxats a la línia de calç. El jove Tello, la primera vegada que es va mesurar a Arbeloa, va sortir victoriós, però va ser un miratge. Les bases del Reial Madrid estaven clares i, a més, com va passar amb el Chelsea fa uns dies, no va haver de crear massa per marcar.

Una sortida dubitativa de Valdés després d'un servei de córner, un altre dubte de Puyol i Khedira va ser el més llest de tots per marcar (0-1, m.17). Amb poc, el Reial Madrid es va avançar, li va semblar prou, perquè a partir de llavors va donar un parell de passos cap enrere, li va cedir l'espai i la pilota el Barça i va jugar a esperar.

A partir de llavors, monòleg dels de Guardiola, però estèril. El fidel del joc del Barça no era ni Xavi ni Iniesta, sinó Thiago i el del planter no estava especialment lluït.

Messi, entre línies, estava desconnectat del joc i en la seva única intervenció el Barça va estar a punt de marcar. L'argentí li va regalar un passi a Xavi dins de l'àrea, però la pilota va sortir fora per molt poc.

Des d'aleshores (m.27) fins al final del primer temps, els blaugranes van capitalitzar el joc davant un rival que va semblar menor, que es va parapetar enrere i no va voler mai jugar la pilota.

Amb prou feines ocasions per al Barça, que va estar desconegut, erràtic i sense arribada. Un Barça irreconeixible, que en el primer temps no va arribar ni a rematar a porta.

Res va canviar en el guió del partit en el segon temps. Va seguir el Barça dominador, va recular encara més el Madrid, cada vegada més còmode davant la falta de recursos dels de Guardiola, que van dominar i van dominar, però sense profunditat.

En els primers deu minuts, només una desmarcada de Tello i un passi de Thiago va trencar la defensa madridista. El del planter va rematar molt alt. Guardiola es va decidir per Alexis en substitució de Xavi (m.69) i el canvi va ser millor d'allò esperat per al Barça.

En la primera intervenció del xilè, els blaugranes van empatar. Una jugada iniciada per Messi, continuada per Iniesta i per un remat de Tello, un parell de rebutjos i Alexis va igualar.

Però tres minuts després, una genialitat de Özil la va concretar Cristiano Ronaldo, que va batre a Víctor Valdés. Una maçada per als locals, que en tres minuts van comprovar el poder dels blancs, que a disset minuts del final, ja tenien la Lliga pràcticament a la butxaca.

El Madrid va sortir triomfador del Camp Nou, on no guanyava des de la temporada 2007-08, i aconseguirà arrabassar per primera vegada una Lliga al Barcelona de Guardiola. Als blaugranes els queda lluitar per la Copa i, d'aquí a tres dies, la possibilitat de classificar-se per a la final de la Champions, objectiu pel que també lluitaran els de Mourinho.

Fitxa tècnica:

1 - Barcelona: Valdés; Puyol, Mascherano, Adriano (Pedro, m.73); Alves, Busquets, Xavi (Alexis, m.69), Thiago; Tello (Cesc, m.81), Messi i Iniesta.

2 - Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao; Khedira, Xabi Alonso; Di María (Granero, m.73), Özil (Callejón, m.89), Cristiano; i Benzema (Higuaín, m.90+3).

Gols: 0-1, m.17: Khedira. 1-1, m.70: Alexis. 1-2, m.73: Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Comitè Navarro). Va mostrar cartolina groga a Busquets (m.15), Pepe (m.43), Xabi Alonso (m.47), Alves (m.76), Özil (m.77), Granero (m.78) i Mascherano (m.86).

Incidències: Van assistir al partit 99.252 espectadors en partit disputat al Camp Nou, corresponent a la trentè cinquena jornada de Primera Divisió. A la llotja, ple de personalitats.