El vigent campió del món de trial, el pierenc de Montesa Toni Bou, torna a ser líder del campionat del món, després d'imposar-se ahir en la prova única disputada a Pobladura de las Regueras, a Lleó. Bou va treure partit d'una magnífica primera volta per assolir una diferència que ja no va poder ser superada pels seus principals rivals, malgrat que el seu màxim rival en la lluita pel campionat i segon ahir, Adam Raga, va fer un punt menys que ell en la segona volta del trial.

Bou, que venia d'una victòria a la segona prova disputada a Sant Julià de Loria, va afrontar, com els seus rivals, un recorregut molt dur, amb dotze zones que calia fer amb rapidesa a causa de la reglamentació non stop que hi ha. Com sol ser habitual, com més complicades són les coses, més diferència pot marcar el pilot de Repsol, que ja va establir 23 punts respecte de Raga en el primer recorregut.

Conservar la diferència

En els altres dos, Bou va mantenir la diferència mentre el pilot d'Ulldecona, que era quart després del primer recorregut, havia d'anar recuperant posicions per poder superar Albert Cabestany i Takahisa Fujinami.

Després de la prova, Bou va explicar que "ha estat una prova molt difícil, amb zones realment complicades. M'he sentit bé des del començament i he anat còmode damunt de la moto, la qual cosa m'ha permès adquirir avantatge bastant aviat. Em sento molt satisfet per haver recuperat el liderat del mundial. Dues victòries consecutives són molt importants, tant com ser de nou al capdavant de la general. És el millor incentiu per a la nostra confiança i motivació" de cara al futur.

Menys sort va tenir el santfruitosenc Pere Borrellas, que va ser catorzè i últim amb un total de 169 punts, 25 més que el penúltim classificat, amb tres voltes no gaire afortunades. La pròxima prova del Campionat del Món tindrà lloc el proper 7 de juliol i serà una prova única que es disputarà a Barzio, a Itàlia.