"Alguna vegada heu aconseguit alguna cosa important sense esforç?", pregunta Enric Masip posant-se en la pell d'un seleccionador català. "Mai!", respon davant d'una vintena d'esportistes que vesteixen la samarreta de la selecció catalana i que escolten atentament les seves indicacions abans de sortir al terreny de joc. "No ens podem relaxar, ens queda molta feina per fer però l'hem de fer ara, no podem reservar forces per al final perquè ja hi som", afegeix.

És el missatge que es desprèn del vídeo que la sectorial d'esports de l'ANC i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han editat en el marc de la campanya per la consulta del 9-N. Entre la vintena d'esportistes que hi ha apareixen hi ha la manresana Núria Picas, que en diverses ocasions ja s'ha manifestat a favor d'una Catalunya independent. També s'hi pot veure Jofre Mateu (exjugador de Barça, Espanyol i Girona), Marc Sellarès (futbolista del Llagostera) o Marc Puigbert i Nil Baró (jugadors de la Santboiana i de la selecció espanyola de rugbi).

El vídeo, produït per The Catalan Project, es titula "El 9 de novembre ja ha començat" i insta a sumar esforços en el procés polític que està vivint Catalunya.