L'australià Daniel Ricciardo, de Red Bull, va guanyar ahir el Gran Premi d'Hongria (la 11a prova del mundial de Fórmula 1) al circuit de Hungaroring, on l'asturià Fernando Alonso va acabar en la segona posició després de realitzar una gran cursa. La prova va estar marcada per la pluja, que va fer que l'elecció de pneumàtics tornés a ser clau una vegada més. L'inici de la cursa va ser accidentat, amb el safety car que va aparèixer en escena quan només s'havien recorregut nou voltes, per un accident del suec Marcus Ericsson. En aquest caos, Ricciardo i Alonso es van mostrar els més traçuts i van córrer més riscos, amb l'asturià arribant a tres voltes al davant en la primera posició. Va ser aleshores quan el pilot de Red Bull el va avançar, però el de Ferrari va poder conservar la segona posició tot i els intents dels dos Mercedes per superar-lo.

Ricciardo va aconseguir la segona victòria de l'any (també de la seva carrera) en recórrer les 70 voltes del circuit hongarès amb una hora, 53 minuts, 5 segons i 58 mil·lèsimes, i va guanyar amb un avantatge de cinc segons sobre Alonso, que va aconseguir el seu millor resultat de la temporada.

En tercera posició va acabar l'anglès Lewis Hamilton, de Mercedes, que va tornar a protagonitzar la gran remuntada de la prova, després de sortir des del pit lane i acabar en el darrer lloc del podi. El seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, va mantenir el liderat del mundial, amb 202 punts, onze més que el britànic.

El brasiler Felipe Massa (Williams) va acabar cinquè, al davant del company d'Alonso a Ferrari, el finlandès Kimi Raikkonen i del quatre vegades campió del món Sebastian Vettel, que continua sense trobar el seu millor nivell, i va tornar a ser el segon Red Bull més ràpid al darrere del guanyador Ricciardo.

El mundial entra ara en un període de descans, que s'acabarà el proper 24 d'agost a Bèlgica.