Després d'una temporada grisa en què van coincidir poc al camp i es van trobar poc l'un a l'altre, Messi i Neymar prometen entendre's aquest curs, i al Trofeu Joan Gamper ho han deixat ben clar durant els quaranta-cinc minuts que han coincidiy sobre el terreny de joc i que han estat els millors de la golejada que el Barcelona li ha endossat al Club León mexicà (6-0).

Neymar, Messi, i també Alves i Mascherano han gaudiu, des l'onze inicial, dels seus primers minuts en tot l'estiu. Un test, el del Trofeu Joan Gamper, que ha confirmau que els últims a incorporar-se a la pretemporada també estan en perfecte estat de forma.

Amb el partit acabat començat, la primera combinació entre Messi i Neymar ha acabat amb un afortunat cop de cap del de Rosario que posava l'1-0 al marcador. I una altra connexió Leo-Ney, aquesta vegada amb el brasiler com a golejador, tancava el compte abans del descans (3-0). Era el segon de Neymar..

La complicitat entre els dos astres s'ha evidenciat també en cada celebració. Sembla que aquest any sí que estan disposats a buscar-se i trobar-se per portar el Barça a dalt de tot.

Mathieu, resolutiu; Rakitic complet

L'afició també gaudia de l'anticipació de Mathieu en l'eix de la defensa blaugrana, d'un parell de virgueries d'un Rafinha sobrat de confiança i de la presència creixent de Rakitic, capaç de robar, distribuir i provar fortuna des de lluny a la menor oportunitat .

Luis Enrique ha canviat Neymar al descans i, sense Pedro, baixa d'última hora per una gastroenteritis, ha apostat per l'atreviment de Munir, una de les revelacions de la pretemporada.

El madrileny ha trigat deu minuts a fer el quart en empènyer una assistència d'Alves, però el mèrit ha estat el monumental passi que Rakitic li ha enviat al brasiler a l'esquena de la defensa.

A la segona part el joc s'ha diluït amb els canvis per ambdues parts. En marxar del terreny de joc, Márquez ha intentay fer un gest de complicitat amb Mathieu, de qui fa una setmanes havia dit que no tenia nivell per jugar al Barça, però el francès l'ha preferit ignorar.

Suárez juga els primers minuts

Luis Suárez ha sortit al camp l'últim quart d'hora. No obstant això, l'uruguaià amb prou feines ha entrar en joc. Ha tornat a ser Munir qui feia el cinquè en rematar de primeres una gran jugada de Sandro, i el propi Sandro el que tancaria el compte després de culminar un assistència de Samper.

Fitxa tècnica:

6 - Barcelona: Bravo (Masip, min.61); Alves (Montoya, min.62), Mascherano (Piqué, min.46), Mathieu (Bartra, min.61), Jordi Alba (Grimaldo, min.76), Sergio Busquets (Samper, min.62), Rakitic (Xavi , min.62), Iniesta (Sergi Roberto, min.62), Messi (Sandro, min.62), Rafinha (Luis Suárez, min.76) i Neymar (Munir, min.46).

0 - Club Lleó: Yarbrough (Martínez, min.70); Cárdenas (Pineda, min.71), Márquez (Wanderley, min.52), Ignacio González (Ortíz, min.88), Edwin Hernández (Sabah, min.72), Vázquez (Aldo Rocha, min.71), Peña (Navarro, min.61, Magallón (Castañeda, min.88), Yamilson Rivera, Elías Hernández (Delgado, min.70) i Boselli.

Gols: 1-0: Messi, min.3. 2-0: Neymar, min.12. 3-0: Neymar, min.43. 4-0: Munir, min.55. 5-0: Munir, min.78. 6-0: Sandro, min.90.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (Comitè Català). Sense amonestats.