El Movistar va repetir la jugada de fa dos anys a Pamplona amb un triomf, aquesta vegada en la contrarellotge per equips disputada a Jerez sobre 12,6 quilòmetres, que li va permetre a Jonathan Castroviejo tenir l'honor d'estrenar el mallot de líder.

A les primeres de canvi, el Movistar va mossegar primer. L'equip estatal va desafiar les temudes rotondes del circuit urbà de Jerez per aconseguir el triomf per davant del Cannondale i l'Orica, que van quedar a 6 segons de l'esquadra espanyola. L'esforç col·lectiu va tenir premi per Castroviejo, que va treure el precinte al mallot vermell, i per als seus líders Nairo Quintana i Alejandro Valverde, que van allunyar-se a 19 segons d'Alberto Contador, a 27 de Chris Froome i a 38 Joaquim Purito Rodríguez, el més perjudicat en l'estrena de la Vuelta a Espanya.

L'objectiu entre els homes forts de la general era no caure, no regalar massa segons als rivals directes. Per això no es va mostrar descontent Alberto Contador qui va afirmar que "això no canvia res, l'important era deixar anar les cames". Avui es disputarà la segona etapa entre Algesires i San Fernando, de 175 quilòmetres i primer final ideal per als esprintadors dels equips.