El Bayern de Munic va confirmar ahir que es troba en negociacions amb el Reial Madrid per aconse-guir el fitxatge del centrecampista Xabi Alonso. El mateix jugador va viatjar ahir a la capital bavaresa per passar reconeixement mèdic mentre els seus companys s'entrenaven per preparar el partit de lliga contra la Reial Societat.

Així, el directiu Jan-Christian Dreesen va afirmar que el basc passava ahir les proves mèdiques i el director esportiu del club, Matthias Sammer, es va mostrar satisfet per la incorporació del jugador, que va donar per feta. Segons Sammer, "Xavi Alonso ens pot aportar qualitat esportiva immediatament" i "com a mínim pot rendir dos anys més" al màxim nivell.

Tapar forats

La notícia del futur acord per Xabi Alonso va ser rebuda amb expectació a Alemanya. El diari Bild, el més venut d'Europa, titulava ahir "Superfitxatge" i, malgrat que no aportava xifres pròpies del contracte, es referia a les especulacions de la informació feta pública dimecres per La Sexta en què s'afirmava que Alonso cobraria al voltant de deu milions d'euros bruts a l'any.

El fitxatge és necessari per a un Bayern que ha iniciat la temporada amb la baixa de llarga durada de Javi Martínez, que es podria perdre tota la temporada, i també amb les absències temporals de Thiago i Schweinsteiger. Aquestes, unides a la venda de Toni Kroos al Reial Madrid, fan que s'hagi creat un espai al centre del camp que serà tapat amb Xabi Alonso. El Madrid, per la seva banda, podria aprofitar els últims dies de mercat de fitxatges per incorporar alguna altra peça.