El solsoní Sancho Ayala i l'artesenca Carme Tort van confirmar els pronòstics i es van imposar en la quarta edició de la Sant Silvestre manresana sobre un traçat de 8 quilòmetres que es va disputar ahir al matí a la zona del polígon comercial dels Trullols. Ayala (Rios Running Manresa) és un dels grans especialistes a escala mundial i, sense anar més lluny, va ser medallista al mundial de veterans disputat a Porto Alegre (Brasil) i va cobrir el traçat de la cursa manresana en un temps de 26 minuts i 52 segons, 16 segons més que el segon classificat, el corredor del JAB Berga Jordi Uró. Un total de 323 corredors van finalitzar la Sant Silvestres manresana dividits entre la cursa dels vuit quilòmetres i la milla.

Des d'un bon inici la prova ja va quedar trencada entre els que tenien opcions a la victòria i els que es prenien la jornada com a un lleure més. Ben aviat, Ayala i Uró van encapçalar un grup d'uns 15 o 20 corredors on també hi havia el manresà Amand Redondo, que amb el pas dels minuts no va poder seguir el ritme capdavanter i finalment va acabar en onzena posició. Només el berguedà David Clavel intentava seguir el ritme dels dos capdavanters però ja a una certa distància. Sancho Ayala i el seu company d'escapada van continuar imposant un ritme fort i es van quedar sols al capdavant de la cursa. Ja al tram final Sancho Ayala va prémer l'accelerador i va entrar a la línia de meta en solitari i va superar el seu rival de setze segons.