Joaquim "Purito" Rodríguez (Katusha), tercer al Tour de 2013, espera estar a l'altura dels millors a la pròxima Grande Boucle que comença dissabte a Utrecht, una edició a la qual arriba "en forma i molt animat" i que serà "molt moguda".

"Arribo molt animat, amb ganes i en bona forma. Estic content de com ha anat el descans després del Dauphiné, ja que volia arribar al Tour en bona condició, amb un punt de forma, per anar de menys a més i crec que tot ha sortit de meravella".

"Purito" arribarà a Utrecht disposat a lluitar pel seu somni, que és "guanyar una de gran", encara que l'oposició serà molt fort amb rivals com Contador, Nibali, Froome i Quintana.

"Ara mateix al que veig més fort és a Froome perquè acaba de guanyar el Dauphiné, però veurem què passa en carrera. Serà un Tour com el de l'any passat, en què poden passar moltes coses, molt mogut. Espero estar a l'alçada i arribar a la muntanya amb opcions", ha dit.

El ciclista de Parets del Vallès es mostra il·lusionat i optimista sobre el recorregut del Tour, que considera "per a escaladors", i una cosa així com una de les seves últimes oportunitats entre els favorits.

"No crec que en el que em quedi en actiu pugui trobar un recorregut millor. Arribo molt motivat i crec que millor que el 2013", va assenyalar "Purito" en els micròfons del programa ciclista "Últim quilòmetre", d'EFE Ràdio.

Per al ciclista català, de 36 anys, "el major problema pot ser la primera setmana amb els murs d'Huy i Bretanya i el pavès, per la qual cosa caldrà estar molt atents perquè se't pot escapar el Tour o un bon lloc en la general".

Sobre el seu futur a l'equip Katusha va dir que es troba "content" a l'esquadra russa i "seria una pena haver de canviar".

"Tinc 36 anys, però espero estar encara molts anys. No m'he posat límits, de moment veig lluny la retirada perquè cada dia m'agrada més aquest esport", ha assenyalat.

Purito va confirmar també la seva presència a la Volta a Espanya d'enguany, una carrera que li agrada i que vol "fer bé".