L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) celebra avui la seva assemblea ordinària de cada estiu, en la qual ha d'acceptar els dos equips que aspiren a les places que, esportivament, van perdre el Gipuzkoa i el Fuenlabrada la temporada passada. A l'hora de la veritat, però, tots dos clubs podrien recuperar els seus llocs i no haver-hi canvis en la llista per a l'exercici 2015-16.

Els bascos, en cas que s'aprovin els seus comptes, ho tenen gairebé assegurat, ja que un dels dos equips que va ascendir de la LEB Or, el Burgos, hi ha renunciat. Ahir es va difondre que la sorpresa podria ser la no acceptació del Club Ourense Baloncesto, que semblava que ho tenia tot lligat. El motiu podria ser el tipus d'explotació del seu pavelló, el Pazo Paco Paz.

La votació per a l'acceptació dels dos nous socis la fan els setze equips que sí que tenen garantida la seva continuïtat, inclòs el Bàsquet Manresa. En el cas de l'Ourense, però, sembla que el Baloncesto Fuenlabrada, que seria el principal beneficiat si l'equip gallec no ascendís, està pressionant per fer veure que el mètode d'explotació no és el correcte. Això hauria provocat que l'auditoria que l'ACB ha fet al club no fos satisfactòria i que es torni a convidar el Fuenlabrada a retornar a l'ACB.

Aquest fet podria generar novament dubtes sobre els mèrits esportius que s'han de contraure a l'hora de jugar la màxima competició basquetbolística estatal. El Bàsquet Manresa ha sortit beneficiat els dos últims anys dels no ascensos de tres dels quatre equips que es van guanyar el dret a pujar a la pista.