El triatleta berguedà Lluís Bartoló (Triatló Berga) va participar a la primera edició de l'Àustria Extrem Triatló sobre unes distàncies de 3.800 m de natació, 186 km de bicicleta i 44 km de cursa de muntanya. Aquesta prova, tancada a només 50 triatletes per sorteig, és considerada una de les més dures de la disciplina. Una nova generació de triatlons de distància ironman amb desnivell i recorreguts de muntanya que busquen més un repte personal de superació i trobar els límits d'un mateix.

L'Àustria Extrem Triatló no va deixar indiferent ningú. Els participants van haver d'afrontar els 3.800 m de natació a les gèlides aigües del Riu Mur a la localitat de Graz amb una temperatura inferior als 14 graus de l'aigua. En el segment ciclista de 186 km amb un desnivell de 3.800 m i quatre ports de muntanya amb final al port de Solkpass (rampes del 14 i 15% i amb forta pluja) i per acabar una infernal marató de muntanya amb 2.000 m de desnivell acabant sota la glacera de Dachtein. Una altra peculiaritat d'aquestes proves és que l'assistència se l'ha de fer el mateix corredor amb un cotxe en els avituallaments marcats i els darrers 14 km és obligatori portar acompanyant per córrer.

Bartoló tenia com a repte completar la prova i va creuar la ratlla d'arribada amb la seva parella Montse Díaz amb un temps de 16 h 15' i en la 17a posició final d'entre els 36 finishers que van poder completar l'espectacular prova.