El sorteig de la primera fase de l'Eurolliga va ser beneficiós per al FC Barcelona, que, a priori, serà l'equip de l'ACB amb un nivell de dificultat més baix al seu grup. El Panathinaikos, equip que la propera temporada entrenarà l'exblaugrana i exmadridista Sasha Djordjevic, ja va disputar quatre partits contra el Barça l'any passat, aleshores sota les ordres de Dusko Ivanovic, amb ple per al conjunt blaugrana.

De la resta de rivals, segurament el més complicat és el Lokomotiv Kuban rus, ja amb experiència a la màxima competició. El Zalgiris va demostrar en l'Eurolliga passada que encara és lluny de refer la seva formació, i els altres dos adversaris, el debutant Karsiyaka turc i els polonesos de l'Stelmet Zielona Gora, no han de representar cap problema.

El secretari tècnic del Barça, Joan Creus, va ser sincer quan va afirmar que "si el comparem amb els dels últims anys, el sorteig ha estat millor. Havíem tingut mala sort i ens tocava sempre el grup més fort. Aquest any ho és el grup A [el del Reial Madrid]". El problema principal, per a Creus, seran els llargs desplaçaments que haurà d'afrontar l'equip.

Durant el sorteig d'ahir, Creus també va confirmar que l'eslovè Bostjan Nachbar, el polonès Maciej Lampe i el francès Edwin Jackson, que ha anunciat el seu fitxatge per l'Unicaja, no continuaran al Palau Blaugrana la temporada que ve. Cap d'ells es van incloure a la llista de jugadors pels quals el Barça anirà al tempteig. Tampoc no és clara la continuïtat de Tibor Pleiss, que fa proves amb els Utah Jazz per intentar l'aventura de l'NBA la temporada vinent.

Creus es va mostrar més hermètic quan va parlar del seu futur. Se li va ampliar un mes el contracte, i va ser prudent per recordar que "alguns candidats a la presidència parlen positivament de la meva continuïtat i d'altres, no".

Pablo Laso, el millor

El sorteig d'ahir també va servir per premiar l'entrenador del Reial Madrid, Pablo Laso, com el millor de la temporada passada, en què els blancs van guanyar tots els títols en joc. L'equip madridista, precisament, juntament amb el Laboral Kutxa, va ser el que va tenir més mala sort ahir, ja que tindrà de rivals equips forts com el Fenerbahçe, el Khimki o l'Estrella Roja. L'Unicaja va resultar més afortunat, tot i tenir CSKA i Maccabi al grup.