El barcelonisme va apostar ahir majoritàriament per la continuïtat personificada en Josep Maria Bartomeu, que va guanyar amb comoditat les eleccions a la presidència del club per davant de Joan Laporta, mentre que Agustí Benedito i Antoni Freixa varen reunir un vot molt residual.

Per tant, Bartomeu, que va substituir interinament la presidència a Sandro Rosell al gener de 2014, serà el president del FC Barcelona fins al juny de 2021. Bartomeu va rebre 25.823 vots (54,63%), mentre que Joan Laporta va aconseguir el suport de 15.615 vots (33,03%). Freixa va reunir 3.386 (7,16%) i Benedito 1.750 (3,70%). En total van votar 47.270 socis (43,12% del cens), dels quals 506 vots van ser en blanc i 190 no vàlids.

Una campanya basada en dues paraules: "Triplet i trident" el van catapultar a la presidència. La pilota va entrar a partir del 3 de gener, d'aquella derrota a Anoeta, i el Barça es va emportar un triplet històric, més que suficient perquè Bartomeu es convertís en el president, aquest cop amb el reconeixement de les urnes. Va ser el triomf del seny, del sentit comú, davant la rauxa, el caràcter de Joan Laporta, que va oferir un gir radical, però els culers no van comprar el seu discurs i es van adonar de la improvisació de l'expresident. Els altres dos contendents, Agustí Benedito i Toni Freixa, van quedar a més distància. Va ser el triomf de Qatar i de la remodelació del Camp Nou, de nou els resultats, els gols i els trofeus varen tapar les deficiències i els temors que tots els oponents de Bartomeu van expressar durant la campanya.

Un 18 de juliol, sense partit al Camp Nou, en plenes vacances d'estiu i amb el mercuri del termòmetre a la part més alta eren condicionants que no convidaven a anar a votar a l'estadi blaugrana. Però els socis van respondre. Dels 109.637 convocats a les urnes, van participar 47.270 unes bones xifres que legitimen la victòria de Bartomeu, que des del 23 de gener de 2014 se s'havia fet càrrec de la presidència del club davant l'enigmàtica marxa de Sandro Rosell, el president més votat de la història del Barça.

Els quatre candidats van matinar per votar en les carpes que el club va habilitar en una de les zones d'aparcament del Camp Nou. Bartomeu va ser el primer a votar, després van arribar Laporta, Freixa i Benedito. La consigna de bona part d'ells era esperar els socis a l'esplanada pròxima a les votacions per influir en el possible els indecisos, que segons les enquestes podien decantar la balança. Bartomeu va buscar la foto amb el president de la Generalitat, Artur Mas, reconegut culer, i la va aconse-guir en última instància. Laporta es va donar un bany de masses i va posar en joc la seva artilleria: Eric Abidal, Demetrio Albertini, Ludovic Giuly, Enric Masip, Roger Esteller i José Ramón Alexanco, que segurament en tota la seva vida havien posat fotogràficament tantes vegades. Del primer equip van votar dos dels capitans, Andrés Iniesta i Gerard Piqué. Iniesta a la taula 63, la casualitat va voler que en la mateixa votessin els socis amb cognoms compresos entre Ignac i Jarque, un gest de complicitat de la destinació. Piqué va acudir amb el seu fill gran, Milan, qui va posar amb el vot del seu pare i l'urna corresponent. També van matinar per votar dos excapitans Xavi Hernández i Carles Puyol, i l'entrenador Luis Enrique Martínez.