El davanter brasiler del Barça Neymar no podrà participar demà a la Supercopa d'Europa contra el Sevilla, ni tampoc en els dos partits de la Supercopa d'Espanya davant de l'Athletic de Bilbao, per culpa d'unes inoportunes galteres que se li han diagnosticat aquest cap de setmana i de les quals es va informar ahir. Aquesta baixa, que és per als propers quinze dies, pot significar la titularitat de Pedro Rodríguez a la davantera en els tres propers enfrontaments. El problema, però, pot arribar si Pedro marxa abans al Manchester United, que té de temps fins avui per inscriure jugadors de cara a la prèvia de la Lliga de Campions, que ha de disputar davant del Bruges.

Segons la nota publicada ahir pel Barça, Neymar ha contret la malaltia malgrat que havia estat vacunat prèviament de parotiditis, que és el nom menys popular d'aquesta afectació. Malgrat això, haurà d'estar dues setmanes sense intervenir. Tenint en compte que també es perdrà entrenaments, i que ja portava un cert dèficit respecte dels seus companys perquè va arribar de vacances en l'últim grup, el debut a la lliga, el proper dia 23 a San Mamés, també contra l'Athletic de Bilbao, també perilla per al brasiler.

Pròrroga d'uns dies a Pedro

Abans que es coneguessin les galteres de Neymar, el Barça i el Manchester United tenien molt avançada l'operació per la qual Pedro marxaria a Anglaterra per poc menys de 30 milions d'euros més variables. Ara, però, els blaugrana podrien bloquejar la seva venda fins al final del mercat d'estiu, el proper dia 31, perquè Luis Enrique el considera imprescindible per afrontar les dues finals. Cal recordar, però, que a la plantilla hi ha dues possibilitats més, com són Munir i Sandro, a més de Rafinha, que pot actuar com a tercer atacant en certes circumstàncies.

Avui l'equip viatja a Tbilisi, on demà disputarà la Supercopa. Abans de l'entrenament hi haurà roda de premsa a càrrec d'Iniesta i de Dani Alves, abans de l'habitual de Luis Enrique.