L'atleta de l'Avinent Manresa Loles Vives va guanyar la medalla de plata en la categoria de més grans de 55 anys en els Campionats del Món de veterans que es disputen aquests dies a Lió. Vives va saltar fins a uns excel·lents 4,80 metres, i va quedar només dos centímetres darrere de la medalla d'or, que va obtenir la saltadora australiana Marie Kay, que va arribar fins als 4 metres i 82 centímetres. El bronze va correspondre a la britànica Carole Filer, ja força allunyada de les dues primeres, amb un registre de 4,60 metres. Totes elles van quedar lluny del rècord del món de la categoria, que ostenta l'alemanya Christiane Schmalbruch, amb 5,01 metres.

Vives va fer una gran millora a la final, ja que s'havia classificat amb un registre de 4,49 metres i havia entrat amb la quarta millor marca. A l'hora de la veritat, però, va saltar 31 centímetres més i va superar la britànica i també l'alemanya Petra Herrmann, que havia arribat a la final amb 4,64 metres i que, en el moment decisiu, va saltar deu centímetres menys i va quedar fora del podi.

Aquesta és la segona medalla que Vives obté en aquests campionats. El cap de setmana passat ja va guanyar el bronze en els 100 metres llisos, en una cursa en què l'australiana que la va vèncer en el salt de llargada també li va passar a davant, tot i que aleshores va ser per obtenir la segona posició de la cursa. La victòria, aleshores, va ser de la francesa Nicole Alexis.