Els comissaris del Gran Premi d'Itàlia van acordar ahir no prendre cap acció contra els pilots de Mercedes per les seves irregularitats en la pressió dels pneumàtics dels seus cotxes, de manera que el britànic Lewis Hamilton va mantenir la seva victòria a Monza. Els Mercedes de Hamilton i l'alemany Nico Rosberg, que no va poder acabar la carrera, van ser investigats perquè els seus pneumàtics de darrere tenien la pressió de l'inflat inferior al mínim exigit. Però els comissaris van entendre que la pressió d'aquests pneumàtics es va reduir en baixar la seva temperatura perquè es van desconnectar de la seva font d'alimentació.

El d'ahir va ser el triomf número 40 de Hamilton, que va reforçar el seu liderat en el Mundial de Formula 1 després d'imposar-se a Monza en el Gran Premi d'Itàlia, en la que Rosberg va abandonar just abans del final. Aquesta va ser la setena victòria de la temporada pel britànic, que va vèncer per davant de l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari), que va ser segon, i Felipe Massa (Williams), que també va pujar al podi. L'anglès va augmentar a 53 els punts d'avantatge sobre el seu company i rival Rosberg, que va cremar el motor i es va retirar a falta de dues voltes, en una cursa en la que també va abandonar l'asturià Fernando Alonso (McLaren) un parell de revolts abans. Vettel és ara tercer en el Mundial amb 178 punts, a 11 de Rosberg. El finlandès Valtteri Bottas (Williams) va ser quart, per davant del seu compatriota Kimi Raikkonen (Ferrari), en una prova en la que el mexicà Sergio Pérez (Force India) va ser sisè, per davant del seu company d'equip, l'alemany Nico Hülkengerg, i el veneçolà Pastor Maldonado (Lotus) va abandonar a l'inici.

L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) va protagonitzar la remuntada del dia i va acabar el vuitè després de sortir el 19e en una carrera en la que també van puntuar el suec Marcus Ericsson (Sauber), que va ser novè, i el rus Daniil Kvyat (Red Bull), que va acabar desè.

Alonso para voluntàriament

L'asturià Fernando Alonso, doble campió del món de Formula 1, va assegurar després de la cursa d'ahir que va decidir "parar per evitar danys majors". En declaracions al canal de televisió d'Antena 3, el pivot va explicar que "estava fora dels punts i no hi havia possibilitats d'acabar la carrera en punts". L'ex campió va assegurar que "sabíem que l'anterior carrera, a Bèlgica, i aquesta d'Itàlia serien les més complicades de l'any. Per desgràcia es va demostrar que era veritat i tant de bo puguem ser més competitius en les pròximes carreres i continuar aprenent".

Millor li van anar les coses al seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso), que va finalitzar en l'onzena posició al mític circuit de Monza, posant fi així a la seva mala ratxa de quatre retirades consecutives. "Ha sigut una llàstima per la penalització que vam tenir després de la sortida però per la resta ha sigut molt positiva la carrera", va explicar després de la 12a prova del campionat. "Portàvem un ritme força superior al dels Red Bull i una mica per davant dels Force India, que ha sigut com una sorpresa. Hi havia molts aspectes positius. Hem acabat una vegada més que és el que necessitàvem. No esperava tenir tant bon ritme", va assegurar el pilot que el passat dimarts va celebrar els seus 21 anys.

La pròxima carrera, el Gran Premi de Singapur, es disputarà el proper 20 de setembre, i Hamilton buscarà sentenciar el títol.