La selecció espanyola va assolir la classificació agònica per ser als vuitens de final de l'Eurobasket i per mantenir les esperances de ser als Jocs de Rio amb una victòria per només un punt contra l'amfitriona Alemanya. A l'equip entrenat per Sergio Scariolo (amb Jaume Ponsarnau d'ajudant), els dos homes que van fer de guies en el partit van ser Pau Gasol sota les cistelles i Sergio Rodríguez, tant en la direcció com en el llançament, amb 3 triples anotats. Menys de dos minuts abans d'acabar, tot pintava molt bé per als espanyols, amb un 66-73 favorable, però dos triples de l'equip local, anotats per Nowitzki i i pel base Schröder, el millor home del partit, amb 26 punts, van donar pas a un final de cara o creu. Llull va posar, amb tirs lliures, un 74-77, i l'última possessió va ser per als locals, Schröder va rebre falta amb una empenta de Pau Ribas, que li va permetre llançar 3 cops des de la personal. El dels Atlanta Hawks va encertar els 2 primers, però el tercer no, i un atent Pau Gasol va agafar un rebot defensiu salvador.

Espanya va començar amb una bona concentració en la defensa i amb San Emeterio i Pau Ribas d'ales titulars. Però el primer quart va acabar amb un marcador advers de 20-18. Els punts de Pau Gasol (10) i Rodríguez (11) van fer possible el 38-41 del descans. Però va ser la millora defensiva durant el tercer quart (amb un parcial de 10-19) el que va suposar un gran punt d'inflexió. Tot i que al darrer vencien per 50-63, un excés de precipitació dels espanyols i els triples alemanys van portar al complicat final. Pot haver estat l'últim partit per a l'il·lustre Dirk Nowitki amb la selecció germànica.