La Societat Àgora Alta Segarra ha organitzat durant cinc dies, del 8 al 12 de setembre, la primera edició del Decasports del Mercat de Calaf, una proposta esportiva que inclou deu modalitats diferents, per després de la festa major local, que ha tingut la participació d'un centenar d'esportistes de diferents edats, des d'alevins fins a sèniors.

El primer Decasports es va tancar dissabte amb un sopar a la sala d'actes municipal de Calaf i la corresponent entrega de premis en una vetllada en la qual no va faltar el pa amb tomàquet amb embotits, el bon ambient, i la música, a càrrec del grup de swing Air Force d'Osona, i de Jaume Fonoll, que va col·laborar interpretant dues emotives cançons, una musicada per ell mateix i basada en un poema del seu germà Celdoni Fonoll, i l'altra amb lletra pròpia i música de Nabucco.

En l'esperat acte de reconeixement, en la categoria absoluta (sènior), la primera plaça va ser per als Espartanos de Cartón amb 118 punts (el seu premi va ser un cap de setmana a Londres amb entrades per anar a veure un partit del Chelsea), seguit d'Àgora Units amb 82 (un cap de setmana a Port Aventura), Recreativo de Juerga amb 75 (sopar a La Cuina del Mercat), Vais a Pillar amb 65, Colacao amb 53, La Famiglia i Experience Team amb 41.

En les categories aleví i cadet, Barça Team i Els Tocatardans van ser els respectius vencedors amb un cap de setmana a Port Aventura com a premi. Les segones places van ser per als Minyons en alevins i Aguilar Team en cadets. Els considerats millors esportistes de cada categoria (MVP) van ser Ton Badia (aleví), Arnau Mas (cadet) i Ares Márquez (sènior), els quals podran gaudir d'una entrada per veure qualsevol disciplina esportiva del Barça.

Els participants en el Decasports van haver de combinar, amb equip, modalitats esportistes tan diferents com el futbol (3x3), el vòlei-sorra, el waterpolo (3x3), el bàsquet (3x3), el ciclisme (BTT), els escacs, el tennis taula, els karts, el tennis frontó i l'atletisme.

L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va pronunciar unes paraules no només d'agraïment i satisfacció sinó que va mostrar la seva predisposició, com a regidor d'Esports que també és, perquè el Decasports es pugui repetir l'any que ve.

Joan Roig, membre fundador d'Àgora Alta Segarra, va anunciar la presentació oficial d'aquesta entitat per al proper mes d'octubre. Aquesta societat pretén en primer lloc dur a terme projectes culturals, esportius i socials que puguin ajudar econòmicament el poble de Calaf i el seu entorn.