El pilot manresà Toni Elías, de 32 anys, participarà en les últimes cinc proves del campionat mundial de MotoGP després que ahir ja es confirmés oficialment el fitxatge per l'equip italià Team Forward. El debut d'Elías es produirà el cap de setmana del 25 al 27 de setembre, quan el circuit de Motorland hagi d'acollir la propera prova.

"Estic molt content, per a mi és una bona oportunitat. Serem al grup de les motos de la categoria open, sabem que el nostre lloc ha de ser de la posició catorzena cap enrere, allunyats dels que són més al davant, però el repte m'arriba en un bon moment". Toni Elías va ratificar ahir amb aquests mots el seu fitxatge pel Team Forward; es tracta d'un equip italià i correrà les proves que resten amb la Yamaha que fins ara tenia Claudio Corti, al qual substituirà".

Cal recordar que els plans de Toni Elías per a aquesta temporada es van frustrar pels problemes de l'equip JB Racing en Superbikes i va quedar fora del mundial des de l'inici del campionat. A banda de participar en les 8 Hores de Suzuka, recentment, Toni Elías va viatjar als Estats Units, al Gran Premi d'Indianapolis, en el lloc del lesionat Karel Abraham, i va finalitzar en el lloc 22, tot formant part del seu equip, l'escuderia txeca del Cardion AB Motoracing. Elías va conduir una Honda durant aquell cap de setmana en el qual el seu nom es va fer sentir altra vegada en la màxima categoria.

El manresà va debutar el 1999 al mundial de 125 cc i ha passat per totes les categories. Cal destacar sobretot el seu títol del 2010 com a campió del món de Moto2. Amb 17 victòries en les proves del mundial, en té una a MotoGP, que va assolir el 2006 a Estoril davant de Rossi. En les últimes temporades va passar al mundial de Superbikes. En una entrevista després de córrer a Indianapolis, Elías mostrava ganes de continuar en actiu i córrer uns quants anys més.