La cursa de la Penya Blaugrana Santpedor celebra demà la seva 23a edició. Es tracta d'una de les proves més antigues de la Catalunya Central i tot un clàssic en el calendari de tardor. Com en les anteriors edicions, la prova col·labora amb Ampans, a qui destinarà una part de les inscripcions. Enguany hi haurà més de 300 participants en aquesta emblemàtica cursa organitzada per l'entitat blaugrana santpedorenca.

La cursa tindrà un recorregut de 10 quilòmetres, amb trams pel nucli antic del poble i per la rodalia. Alhora, també se celebrarà una minicursa, de 4 km. En l'edició d'aquest any, tots els corredors rebran un obsequi i participaran en diferents sortejos, entre els quals destaca una samarreta tècnica signada pels jugadors del Barça Arda Turan i Aleix Vidal, així com una motxilla de la penya.

La cursa de la Penya Blaugrana Santpedor ajudarà un any més a fomentar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual i destinarà una part de les inscripcions de la cursa com a donació per contribuir a desenvolupar el projecte de la fundació Ampans, que actualment dóna atenció a més de mil quatre-centes persones i a les seves famílies. Ampans, i amb la voluntat de visualitzar les capacitats de les persones per sobre de les limitacions, participarà amb voluntariat en l'operatiu organitzador de la cursa i col·laborarà en diverses tasques al llarg de la jornada.