Igualada acollirà la 31a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, que enguany coordina la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). Per primer cop, la competició d'esports d'equip es farà íntegrament en un municipi i el complex esportiu de les Comes serà la seu en què dimarts s'inaugurarà el certamen.

Al llarg de quatre mesos, 108 equips de les diferents universitats catalanes competiran en les disciplines de bàsquet, handbol, futbol ala, voleibol, rugbi, futbol 7 femení i futbol 11 masculí. En l'edició anterior van participar-hi més de 5.500 esportistes.

La presentació dels campionats es va fer ahir al matí a l'ajuntament d'Igualada i hi va participar l'alcalde, Marc Castells, la regidora d'Esports, Rosa Plassa, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, la delegada territorial de la UOC a les comarques centrals, Mònica de Llorens, i el cap del servei d'esports de la mateixa universitat, Toni Manzanares.

La cerimònia inaugural serà dimarts. Llavors se succeiran dues jornades de classificació i una de fases finals, que es distribuiran fins al 2 de desembre, en una primera fase, i entre el 9 i el 24 de febrer, en la segona. Les semifinals tindran lloc entre el 7 i l'11 de març i les finals, el 17 del mateix mes de març.