El Barça Lassa va patir de valent per superar el fins ahir líder en solitari del seu grup, el Lokomotiv Kuban. Els russos van arribar a guanyar de nou punts (48-57) set minuts abans del final, després de deixar gairebé anul·lat l'atac català, però els bons últims minuts d'un Oleson que fins aleshores havia comptat poc, Abrines i Samuels van impulsar els homes de Xavi Pascual al quart triomf.

El Barça va començar el partit amb la intenció de marcar un ritme fort i es va basar en els punts interiors de Tomic, que va propiciar una primera diferència de cinc punts (15-10). Aquesta hauria pogut ser més gran, però el mateix croat va errar una safata i va donar l'oportunitat de la remuntada russa. El Lokomotiv, posant pilotes a l'interior i ben dirigit per Draper, va igualar a 16 i va marxar al primer descans perdent per només dos punts de diferència.

El ritme era massa lent per al Barça. El tècnic grec dels russos, Giorgos Bartzokas, va embolcallar els blaugrana amb aquesta cadència. L'equip local es va poder escapar mínimament de set punts (35-28), abans d'un triple de Delaney, i una jugada de costa a costa de Pau Ribas va atorgar sis punts al descans (37-31).

El tercer quart va ser tenebrós per als locals. Van anotar nou mísers punts i els russos ho van aprofitar per avançar-se, ni que erressin els triples. El seu encert va millorar gràcies a Delaney, que va situar el 48-57.

Reacció fulminant

A partir d'aquest moment, un triple d'Oleson va encetar la bogeria. Entre ell, Draper i Abrines en van anotar sis fins al final. Samardo Samuels va situar un 70-64 que semblava definitiu, però Draper va posar el seu equip tres punts darrere abans que Tomic perdés la pilota i Oleson fes falta a Delaney, que llançava de tres. Només va anotar un dels tirs (70-68), però el Lokomotiv va recuperar la pilota perquè Tomic no va saber tancar el rebot. Amb deu segons per jugar, Satoransky va interceptar un servei de banda de Draper i va liquidar el duel.