La corredora de muntanya manresana establerta a Berga Núria Picas ha avançat una temporada 2016 amb presència a l'Ultra Trail del Mont Blanc, cursa de la qual li va quedar l'espina clavada d'haver d'abandonar mesos enrere, i també "moltes sorpreses" en els projectes que té per al futur.

Picas va fer balanç d'un 2015 en què ha reeditat el títol de Campionat del Món d'ultra trails. Ha acabat en onze curses, de les quals quatre eren maratons, amb vuit victòries i tres podis. No surt en aquestes estadístiques, però al seu cap hi ha l'abandonament al Mont Blanc com a punt negre de la temporada. Assegura que "aquest fet em va servir per fer balanç i aprendre, i em va obrir les portes a poder gaudir d'algunes de les curses més emblemàtiques, com la Diagonale des Fous". La victòria a l'illa de la Reunió va ser particularment reconfortant després "de l'experiència a l'Everest, en què vam haver d'abandonar per culpa del terratrèmol que va sacsejar les nostres vides, i d'haver plegat al Mont Blanc. Ser campiona d'aquesta manera va convertir l'any en especial i productiu".

Valorar els bons moments

És per això que "estic contenta de com han anat les coses i d'aquest camí de saber valorar les victòries i passar balanç de les derrotes. Superar obstacles és superar la vida i aquesta és la percepció que he tingut de la temporada".

El proper mes d'agost, Picas té pensat de ser a Chamonix una altra vegada per intentar la victòria. Per superar el mal moment viscut, explica com és la cursa. "L'has de dur al cor.