La Unió Europea va reclamar divendres a Espanya i a disset Estats comunitaris més fons de la Política Agrícola Comuna -PAC- "gastats indegudament", que suposen un impacte de fins a 276 milions d'euros. Aquests països són, a més d'Espanya, Bulgària, la República Txeca, Dinamarca, Alemanya, França, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Holanda, Portugal, Eslovènia, Eslovàquia, Romania, Suècia, el Regne Unit i Grècia, on la Comissió Europea -CE- va decidir posposar l'aplicació de la seva decisió fins al 2017.

En el marc del procediment de liquidació de comptes, la CE va considerar que diferents imports declarats per aquests estats membres amb càrrec al Fons Agrícola de Garantia -FEAGA- o al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural -FEADER- han de quedar "exclosos del finançament de la Unió".

En el cas d'Espanya, la Comissió va indicar que la incidència financera ascendeix en total a 1.055.945,27 euros. La correcció fa referència principalment al Programa Comunitari de Suport a les Produccions Agràries de Canàries -POSEI- i, més en concret, a deficiències en el Sistema d'Informació Geogràfica d'Identificació de Parcel·les Agrícoles -SIGPAC- que van afectar els ajuts complementaris per superfície conreada de plàtans. En paral- lel, l'Executiu comunitari va informar que tornarà als agricultors europeus 410 milions d'euros procedents del fons de reserva de la PAC.