L'empat ahir del Barça contra el Deportivo va augmentar encara més la trascendència dels partits que avui disputen l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. Els matalassers, que reben l'Athletic Club (18:15 hores) en un dels clàssics de la lliga, poden empatar amb els blaugrana al capdamunt de la classificació si aconsegueixen sumar els tres punts; mentre que els blancs es poden situar a dos punts si vencen el Vila-real a domicili (20:30 hores).

L'Atlètic té les baixes de Jackson Martínez i Tiago, i es troba en un gran moment de forma. Davant tindrà un Athletic que lluita per entrar a Europa i en el qual destaca Aritz Aduriz, que forma una gran parella amb l'exmatalasser Raúl García (329 partits amb l'Atlètic). Els madrilenys podrien empatar amb el Barça en el liderat, però la diferència de gols (+21 dels catalans i +14 dels madrilenys) mantindria els blaugrana en la primera posició.

Per la seva banda el Madrid disputa un partit clau al Madrigal davant d'un Vila-real en hores baixes, en una cita amb Denis Txerixev com a teló de fons. Els de Marcelino García tenen les baixes dels davanters Leo Baptistao i Adrián, així com dels defenses Gaspar, Costa i Bonera, però recuperen Rukavina i Musacchio. Els blancs arriben amb la confiança recuperada després de cinc triomfs consecutius, la millora en el seu joc i el bon moment de Benzema i Cristiano Ronaldo.