L'Atlètic de Madrid va deixar passar l'oportunitat de ser líder de la lliga, tot i que amb un partit jugat més que el Barça, quan va caure derrotat a la Rosaleda contra un Màlaga que va ser superior durant tot el partit i que va guanyar en el tram final de l'enfrontament (1-0). Els matalassers van tenir poques oportunitats en atac i, a més, van encaixar un gol al minut 87 de Charles, després d'un rebot amb Godín, que els va acabar de rematar.

Els malaguenys, que acumulen la seva segona victòria seguida i van deixant enrere les posicions perilloses, van lligar en curt la sortida de pilota de l'Atlètic. A la primera part, el mateix Charles va tenir la millor ocasió del seu equip però no va poder fer res davant de la bona sortida del porter eslovè Oblak.

Va ser la segona targeta groga a Gabi, iniciada la segona meitat, que va afectar molt l'equip atlètic. Tot i així, Fernando Torres hauria pogut fer el 0-1 un quart d'hora abans del final. Kameni va resoldre la situació i, quan ja semblava que l'empat, que feia líder l'equip de Simeone, seria el resultat final, va arribar la volea de Charles i el rebot en Godín que va resultar fatal.

Golejada estranya

Abans, al Bernabéu, es va viure una golejada històrica del Reial Madrid (10-2 sobre el Rayo Vallecano), però enganyosa. Danilo va marcar pels blancs, però Amaya i Jozabed van capgirar el resultat. Tres minuts més tard, al 15, Tito va veure la vermella directa per una dura entrada a Kroos. Bale va igualar i el col·legiat, Iglesias Villanueva, va indicar penal de Baena a Ramos, al minut 28, i va expulsar el primer per doble amonestació. Cristiano va anotar el 3-2 i, amb el Rayo amb deu homes, el Reial Madrid no va perdonar. 3 gols més de Bale, 3 de Benzema i 1 més de Cristiano Ronaldo van establir l'escandalós 10-2. El tècnic del Rayo Vallecano, Paco Jémez, va qualificar l'actuació del col·legiat de "vergonyosa".