La selecció espanyola femenina d'handbol va aconseguir ahir la classificació per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, gràcies al triomf de Noruega en el Mundial de Dinamarca, després d'imposar-se ahir a Holanda en la final per un contundent 23-31. Una victòria que va tenir com a principal beneficiat el conjunt espanyol, que, després de perdre l'any passat a Noruega la gran final del Campionat d'Europa, ocuparà a Rio la plaça que corresponia a les nòrdiques com a campiones continentals. La selecció espanyola femenina d'handbol, que va caure eliminada als vuitens de final del Mundial de Dinamarca, després de perdre per 21-22 contra França, disputarà d'aquesta manera per segona vegada consecutiva el torneig olímpic, després de penjar-se la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Londres del 2012.

En la gran final del Mundial, les noruegues es van mostrar molt superiors a les jugadores holandeses, i al descans ja havien sentenciat el partit amb un contundent parcial de 20-9.