La selecció estatal d'handbol va perdre ahir davant de Dinamarca en el seu tercer partit de la segona fase de l'europeu de Polònia i ara es veu obligada a guanyar davant de Rússia i Hongria per accedir a les semifinals de la competició.

La fermesa del porter Sterbik va impulsar en la primera part l'equip de Manolo Cadenas, que vencia de tres gols, per 14-11, en arribar a la mitja part. Però a la represa hi va haver un embús considerable en les accions d'atac dels espanyols i els danesos, més fluids i efectius en els seus atacs es van endur amb claretat la victòria.

Amb un von treball col·lectiu, els de Cadenas semblava que tenien ben encarrilada la victòria, però la seva manca d'encert a la represa els va condemnar. També s'hi afegia la irrupció del pivot dels danesos,

el blaugrana Jesper Noddesbo, el qual va marcar 4 gols en els onze primers minuts de la segona part i va deixar el seu equip a només un gol de distància (17-16).

Sterbik es multiplicava per mantenir els hispans al davant però els nòrdics finalment es van acabar situant davant amb un 18-19, preludi del que vindria.

Era un examen per determinar la maduresa dels espanyols, que no va ser capaços de fer cap gol en 11 minuts i es van veure superats ja per un marge de cinc gols (18-23) a menys de cinc minuts per arribar a la cloenda del matx.

La gesta era complicada i no va arribar; els danesos van ser molt consistents en la recta final i no van tremolar per endur-se la victòria per 23-27. Els de Cadenas encara continuen depenent directament dels resultats però les possibilitats es compliquen sensiblement. En l'altre partit de la jornada, disputat ahir, Alemanya va superar Rússia per 30-29.