El pilot de Piera Toni Bou (Montesa), vigent campió del món, es va imposar amb autoritat en la 39a edició del Trial Indoor de Barcelona, la segona prova del Mundial 2016, que anit es va disputar al Palau Sant Jordi, davant de 8.200 espectadors.

Aquesta és la desena victòria de Bou, la vuitena consecutiva, a la cita barcelonina. A més, el triomf d'ahir el porta a empatar al capdavant de la general del mundial amb el tarragoní Adam Raga (TRS), vencedor de la primera prova disputada a Sheffield (Regne Unit) i que ahir va ser segon.

El circuit, dissenyat per Bernard Estrepeau, es va mostrar realment dur, i en la fase final en la qual participaven Toni Bou, Adam Raga, Albert Cabestany i Toni Fajardo, els pilots no van superar el 30 % dels obstacles. Bou, que no havia fallat en la ronda classificatòria, va haver d'esperar a la setena i última zona per imposar el seu domini sobre Adam Raga.

Una caiguda des d'uns tres metres d'altura de Bou en la cinquena zona de les set del recorregut final el va deixar amb quatre punts d'avantatge de Raga. En la sisena zona tots dos van sumar tres punts de penalització (dos per peu a terra i un per temps) i van arribar a l'última zona (La Muralla) amb aquesta diferència. Raga va sumar un punt per peu a terra i Bou va fer-hi el mateix i es va proclamar guanyador indiscutible. El tercer lloc del podi va ser per a Albert Cabestany (Sherco), amb 19 punts de penalització, i el quart per a Jeroni Fajardo (Vertigen) amb 27, després de cometre fiasco en cinc de les set zones de la final.

La fase de classificació, que va constar de sis zones per als vuit pilots inscrits en la prova i que van cobrir per parelles, ja va evidenciar el domini absolut de Toni Bou, que va formar un duet amb Adam Raga (TRS). Bou va finalitzar amb un recorregut zero (sense error), mentre que Raga va sumar set punts de penalització en cometre fiasco i posar el peu a terra dues vegades. El tercer classificat va ser el tarragoní Albert Cabestany (Sherco), amb vuit punts de penalització després d'un fiasco en la primera zona del recorregut i tres peus a terra. Amb 12 punts era el gironí Jeroni Fajardo el que tancava el quartet de pilots per a la final després d'un fiasco en la quarta zona, quatre punts per suport doble de peus i tres per suport d'un peu. El japonès Takahisa Fujimani (Montesa-Honda), el francès Alexandre Ferrer (Sherco), el suec Eddie Karlsson (Montesa-HRC) i el jove bilbaí Jaime Busto (Montesa-HRC) no van passar el tall.