L'Ajuntament d'Igualada va fer un reconeixement a un dels seus esportistes més internacionals. El jove de 22 anys Albert Moreno es va convertir, el 4 de gener passat, en un dels pocs del món i en el primer europeu que és capaç de superar, fent l'especialitat anomenada kiteboard, una onada jaws, (Pe'ahi en llengua autòctona de les illes Hawaii). Ho va fer a Maui, a l'arxipèlag de l'oceà Pacífic, i d'aquesta manera converteix en realitat una fita per a la qual s'ha preparat durant dos anys.

Aquest tipus d'onada, que es pot traduir com "mandíbula", va ser descoberta el 1991. Es tracta d'una cortina d'aigua monstruosa que només els surfistes i els windsurfistes de les especialitats extremes s'atreveixen a encarar.

Va ser descoberta per dos amics, Dave Kalama i Laird Hamilton, i atrau els millors especialistes del món per intentar sobrepassar-la. Haver-ho fet amb només 22 anys és una gran proesa per a Moreno.

Preparació des de fa temps

Feia temps que Moreno estava buscant fer realitat aquest objectiu. Des de fa dos anys ha pogut dedicar més temps a preparar-se, amb viatges a zones molt buscades pels surfistes d'arreu del món, com Tarifa, Portugal, Marroc i Ciutat del Cap, on ha pogut anar agafant la tècnica necessària per arribar al nivell actual.