Toni Elías torna a la competició aquest 2016 i la notícia arriba coincidint amb l'inici del mundial de MotoGP a Qatar. Aquesta vegada, però, Elías no serà a la graella de la categoria reina, sinó que ha estat contractat per suplir el pilot Jake Lewis per l'equip Suzuki, en el campionat MotoAmèrica de Superbikes. La setmana vinent, el manresà serà al Circuit de les Amèriques, dimecres i dijous, per participar en els tests que es faran a Austin, i formarà part de l'equip Yoshimura Suzuki GSX-R1000 de Superbikes. Don Sakamura, que és el vicepresident de l'equip, ha dit que "estem molt contents de tenir un pilot del calibre del Toni, que ell pugui treballar amb nosaltres. No sabem exactament el temps que haurà d'estar de baixa Jake, jo crec que poden ser una o dues curses en funció de la recuperació".

El nord-americà Jake Lewis es va lesionar en un entrenament i, com a conseqüència de la caiguda que va tenir, es va fer fractures en una mà i a l'espatlla. Amb seguretat, Elías participarà en la primera de les proves de MotoAmèrica, que es durà a terme el cap de setmana del 8 al 10 d'abril, també a Austin.

Elías ha declarat sentir-se molt satisfet d'aquesta oportunitat que li arriba de l'altra banda de l'oceà Atlàntic: "estic encantat de poder pilotar amb Yoshimura Suzuki. Desitjo una ràpida recuperació a Jake i, mentrestant, la meva voluntat és poder ajudar l'equip en tot el desenvolupament de la moto en l'inici de temporada en el qual som".