La sort que fa falta per sortir vencedor d'una tanda de penals no va acompanyar Paula Fernández i la selecció estatal femenina sub-17 en la final del Campionat d'Europa de la categoria celebrada ahir a Bielorússia, davant de la potent Alemanya. El marcador al final del temps reglamentari va ser d'empat sense gols; per penals, va vèncer Alemanya per 2 a 3.

La santfrutiosenca Paula Fernández (FC Barcelona), que ha tingut una alt protagonisme en aquesta competició com a futbolista d'elaboració, va sortir a l'onze inicial i va disputat tot l'enfrontament però no es va encarregar de llançar cap penal.

La primera part va ser molt travada. La proposta futbolística d'Espanya basada en el toc i la tècnica topava un cop i un altre amb la major potència física de les alemanyes. Així, unes i altres van generar poques oportunitats. Tan sols dues indecisions de les respectives porteres van estar a punt d'acabar en gol. Primer, una cessió d'una defensora d'Alemanya va passar per sota de les cames de la portera Döge en el seu intent de rebutjar la pilota, tot i que la direcció era desviada respecte a la porteria i va anar a córner. A la porteria d'Espanya, una sortida deficient de Noelia Ramos va propiciar un mal rebuig d'una companya seva, que va anar al pal.

A la represa, dues oportunitats molt seguides d'Alemanya amb una rematada al travesser de Pawollek (min 45) i un xut encreuat de Bühl (min 49) que va repel·lir el pal. En els primers minuts del segon temps, el conjunt estatal es va veure superat. Després d'una bona opció d'Andujar amb un llançament que va aturar Döge (min 68) i en una fase amb el joc més equilibrat, Alemanya va tenir el gol a l'abast amb un u contra u, una rematada al pal i un tercer xut desviat per Noelia Ramos a córner, tot seguit (min 69). I després de molts nervis en els dos equips es van exhaurir els 80 minuts de temps reglamentari i es va passar a la ruleta dels penals, que va somriure a Alemanya.