Els Cleveland Cavaliers de l'aler LeBron James van aconseguir el bitllet per a la gran final de l'NBA per segona temporada consecutiva, i ho van fer després d'assaltar la pista dels Toronto Raptors per un resultat de 87-113, i d'aquesta manera van situar el 4-2 definitiu a la sèrie final de la conferència Est.

Els Cavaliers, amb James com a líder dins de la pista, van tenir el control del matx des del principi, i gràcies al seu encert en el llançament exterior (van anotar 10 triples de 15 intents) van marxar a la mitja part de l'enfrontament amb un resultat de 41-55.

En la segona meitat, el conjunt dirigit per Tyronn Lue va marxar per més de vint punts de marge, i tot i un intent de reacció dels Raptors, van poder obtenir el triomf definitiu sense gaires problemes. James, que jugarà la seva setena final, sis de les quals seguides, va liderar els Cavaliers amb 33 punts, onze rebots, sis assistències i tres taps. Per la seva banda, el base Kyrie Irving va aportar 30 punts, nou assistències i tres recuperacions, i l'interior Kevin Love va sumar 20 punts i 12 captures. Per part dels Raptors, el base Kyle Lowry va fer 35 punts, i l'escorta DeMar DeRozan va arribar als 20.

Ara, els Cavaliers s'enfrontaran a la final al vencedor de la conferència Oest, que sortirà de l'eliminatòria entre els Oklahoma City Thunder i els Golden State Warriors, amb avantatge de 3-2 per als primers. Aquesta matinada, a les 3 hores, s'ha jugat el sisè partit de la sèrie, a Oklahoma.