Tres dels vuit premis Olímpia que es van entregar ahir al teatre Kursaal de Manresa van anar a parar a representants de les nostres comarques. Els guardons, itinerants en la seu de la seva entrega i reconeixedors de clubs, esportistes i entitats del Bages, el Moianès, Osona i el Berguedà, es van donar en vuit categories diferents, en un acte en què es van voler destacar els valors altruistes de l'activitat esportiva.

Així, Ampans (Bages) es va endur el premi a l'esport adaptat; l'entrenador del primer equip del Gironella, Jordi Pont, va guanyar en la categoria de tècnic esportiu, i el Moianès també va obtenir un premi, el d'Isma Monfort, de Castellcir, en la categoria de contribució a l'esport.

El nombre més gran de premis, però, va anar cap a la comarca d'Osona. L'escola La Sínia, de Vic, va guanyar el premi a la millor escola esportiva; la Ribatana FC, el de millor equip esportiu escolar; els germans Marc i Pol Oliveras, de Santa Maria d'Oló i pilots de motocròs, van ser els millors esportistes revelació; l'osonenca Íngrid Alsina va guanyar en l'apartat de constància esportiva; i l'associació Eval, la de joc net.

En un acte que va tenir l'actuació de Royal Dance, el club de ball de Karina Rubio, el pregó va anar a càrrec de Jordi Durà, de Special Olympics, que va dir que "l'esport és competir i guanyar, però no només això, sinó que aporta valors impressionants i dóna oportunitats a tothom. L'esport ens fa iguals". També van intervenir el diputat d'esports de la Diputació de Barccelona, Josep Salom, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui va afirmar que la ciutat "pot presumir de ser un referent en esport, tot i que hi ha marge de millora".