L'Ajuntament de Manresa va fer públics ahir els candidats en totes les categories de la 46a edició de la Nit de l'Esportista, que se celebrarà al teatre Kursaal el dimecres dia 22, a les 20.30 hores. Enguany, l'organitzador de la festa és el Vòlei 6 i hi ha el patrocini de La Caixa.

El jurat qualificador, que té com a president Jordi Serracanta, actual regidor d'Esports, ha escollit els 20 candidats al premi gran i també els finalistes al premi jove, als menors de 18 anys. En principi, també havien de ser vint els elegits de cara a la gala, però el nivell demostrat els darrers dotze mesos a la base manresana (amb una quantitat elevada de títols i podis estatals) ha deixat els candidats en 37.

Altres guardons de la Nit de l'Esportista són el del premi per a l'esportista màster o veterà, el que es dedica a l'entitat, a l'entrenador, al patrocinador, a l'àrbitre, al millor equip i per als special olympics i els paralímpics. El Premi Campions és per als equips que han assolit els títols en les seves categories o bé han pujat de categoria.

Fa una setmana ja es va donar a conèixer que el Premi Bages 2016 (Trofeu Manel Estiarte), que és un guardó a la trajectòria, es concedeix a l'exciclista Josep Pesarrodona en el quarantè aniversari del triomf en la Vuelta a Espanya.

També es va saber que el pregoner seria Quico Sisó, un dels impulsors del Club Voleibol Manresa després del Vòlei 6. Ahir es van desvelar altres premis que s'atorguen de manera directa. Així, el Premi a l'Esport Escolar (Trofeu Andreu Vivó) ha correspost a una jove atleta, Íngrid Alsina, la qual va continuar participant en proves del Consell Comarcal del Bages en el cros i el duatló mentre superava la seva malaltia oncològica. D'altra banda, el doctor Ramon Serra, 33 anys metge del Bàsquet Manresa, rebrà el Premi Josep Maria Pintó a la dedicació. Jaume Ambrós, tècnic i coordinador d'esports al Paidos, ha estat honorat enguany amb el premi especial del jurat, el Josep Vila Valldaura. Els tiquets de la Nit (12 euros) es compren a les taquilles del teatre o a kursaal.cat.