El FC Barcelona no percep que hi hagi cap problema perquè les obres del nou Camp Nou i de tot el seu projecte Espai Barça comencin en els terminis previstos, és a dir, l'any vinent, tot i que dependrà de la rapidesa de l'Ajuntament a l'hora de tramitar els permisos. Així ho va declarar ahir el directiu Jordi Monés en el decurs de la presentació, a Manresa, del projecte que ha de canviar la façana de l'estadi barcelonista i de tot el seu voltant.

Monés, acompanyat d'un altre directiu, Josep Ramon Vidal-Abarca, va explicar, a pregunta d'un soci, que "ara mateix no percebem que hi hagi cap problema amb l'Ajuntament per iniciar les obres i per rebre els permisos, però no podem entrar en el seu ritme de funcionament i d'estudi" de la situació. Segons Monés, "no ens ha arribat que hi hagi cap problema respecte que algú s'hi hagi oposat, o que provoqui confrontació amb els veïns o fins i tot amb la línia política" del consistori i "el que no podem fer és avançar situacions que encara no han succeït". Va admetre que "hi podria haver un retard, però això ja no depèn de nosaltres. Estem tranquils perquè hem fet bé la nostra feina".

Interès per la nova cara

Monés i Vidal-Abarca van ser els directius encarregats de presentar a Manresa l'Espai Barça, un cop ja es coneixen les firmes d'arquitectes que van guanyar els concursos del nou Camp Nou, el Palau Blaugrana, el Mini Estadi i altres elements que acompanyaran el projecte, com ara el Campus Barça. Al final, l'exposició i la presentació va canviar d'escenari, la qual cosa va provocar un cert enrenou ahir a la tarda a Manresa. S'havia anunciat que es faria al teatre Kursaal, el qual va haver de posar un rètol a l'entrada per avisar que s'havia traslladat a la sala La Plana. Aquest garbuix va provocar que tot s'endarrerís una estona.

Així, des de les sis de la tarda fins a les nou de la nit, tothom qui va voler va poder observar tot de plafons explicatius, maquetes i fins i tot un audiovisual que explicava com seran les noves instal·lacions blaugrana.

El projecte va ser aprovat en un referèndum que es va fer el 2014 pel 72% dels socis que van anar a votar i es podrà continuar veient a la regió central dissabte, ja que s'exposarà a la sala La Immaculada de la Seu d'Urgell entre les 11 del matí i les 2 del migdia. Ahir, a un quart de vuit, va començar l'explicació del projecte a càrrec de Monés i de Vidal-Abarca. Tots dos van fer una exposició de temàtica general i arquitectònica, respectivament, i van permetre un torn de preguntes dels assistents que ho van desitjar.

Alguns sacrificis

Un dels aspectes en què va voler incidir Monés, i que ja se sabia des del moment en què la japonesa Nikkei Sekkei i la col·laboradora local Pascual-Ausió van guanyar el concurs del Camp Nou, és que les obres s'hi faran entre l'estiu vinent i el del 2021 sense que el primer equip hagi de traslladar-se a un altre estadi. Això "provocarà que alguns aficionats hagin de fer alguns sacrificis" a l'hora de moure's de localitat i d'afrontar algunes incomoditats, però "a canvi tindrem un estadi únic al món, adaptat a la ciutat i que no passarà de moda".

Les variacions més importants afectaran socis de la primera graderia, als quals segurament es canviarà d'ubicació. Un cop s'acabi el nou estadi, però, es garantirà el seient a tots aquells que estiguin en llista d'espera del gener del 2014 enrere, ja que la capacitat creixerà fins a 105.000 localitats. Monés també va voler destacar que "no hipotecarem recursos que no tinguem, ni tampoc rebaixarem el nivell dels nostres equips" per cobrir el pressupost de l'obra.

Sis-cents milions per a tot

Al seu torn, el directiu Vidal-Abarca va anar explicant tots els aspectes més tècnics del projecte, com la façana oberta de l'estadi, la graderia asimètrica del nou Palau Blaugrana, que s'ubicarà al lloc on ara hi ha el Mini Estadi, i el trasllat d'aquest, que tindrà 6.000 localitats, a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Tot el projecte de l'Espai Barça costarà 600 milions, a repartir en parts iguals: 200 de recursos propis, 200 del bateig comercial de les instal·lacions i 200 més de deute bancari un cop reduït l'actual. Tothom qui vulgui gaudir de l'exposició, es manté oberta de manera permanent al Camp Nou.