La Federació Espanyola de Ciclisme va confirmar ahir que Josep Antoni Hermida participarà a Rio de Janeiro en els seus cinquens Jocs Olímpics. L'ens va fer pública ahir la llista de tres competidors en la categoria masculina als quals té dret l'estat espanyol. Al classificat Carlos Coloma, de la Rioja, s'hi van afegir ahir Hermida i el granadí David Valero. En van quedar fora Pablo Rodríguez Guede i Sergio Mantecón, que també hi aspiraven amb força.

El seleccionador estatal, Cristóbal Sánchez, es va decantar finalment per Hermida, que viurà al Brasil la seva darrera possibilitat de ser olímpic a punt de fer 38 anys. La federació va indicar que la decisió final ha estat complicada, ja que "tant Pablo Rodríguez Guede com Sergio Mantecón han rendit a un bon nivell i han demostrat que Espanya es consolida com una de les millors de la categoria d'elit mundial".

Dubtes en el Mundial

De fet, els dubtes sobre qui havia d'acompanyar Coloma als Jocs es van fer més intensos en el Mundial que el cap de setmana passat es va disputar a la localitat txeca de Nove Mesto. Hermida no ho va fer pas malament, va finalitzar en una destacable onzena posició, però va ser el pitjor dels quatre espanyols que aspiraven a la classificació olímpica. De fet, el millor en aquesta cursa, Sergio Mantecón, que va acabar-hi setè, ha quedat fora de la cita brasilera. Valero hi va ser vuitè i Rodríguez, desè, just davant del corredor del Multivan Merida. De tota manera, l'experiència d'Hermida en aquestes cites ha estat clau perquè Sánchez hi confiés.

Sempre ha respost

Cal tenir en compte que l'historial olímpic d'Hermida és gairebé perfecte quant a lluitar per les primeres posicions. Va debutar amb una quarta posició a Sydney i va obtenir el seu èxit més gran amb la segona posició d'Atenes. L'únic pas enrere el va fer a Pequín 2008, on va ser desè. Fa quatre anys, a Londres, va estar a punt de tornar a pujar al podi, però es va haver de conformar amb el quart lloc després d'una gran remuntada. En els últims quatre anys, no ha aconseguit cap gran títol i ha tingut problemes de malalties i lesions.

Si no hi ha sorpreses d'última hora, Hermida serà l'únic esportista en actiu de les comarques de la Catalunya Central que serà present a la cita olímpica de Rio, que comença el 5 d'agost.