Pep Guardiola ha fet aquest divendres les seves primeres declaracions a la premsa com a entrenador del Manchester City. En un dels moments més esperats de la seva aparició, ha preferit lloar indirectament l'entrenador del seu gran rival, el Manchester United, José Mourinho, i ha comentat d'ell que "m'ha convertit en millor entrenador".

Guardiola, però, ha preferit refusar les rivalitat directes i ha afirmat que "José ho va explicar molt bé. La cosa no és entre ell i jo i no ens podem concentrar només en nosaltres o algú altre guanyarà". En aquest sentit, "serà molt interessant veure la Premier League, perquè Conte és un bon fitxatge per al Chelsea. També Klopp [Liverpool] a qui vaig conèixer a Alemanya, un gran amic com Koeman [Everton] o Ranieri [Leicester]... serà una gran Premier".

El santpedorenc va rememorar que "la gent diu que el Pep només pot jugar en bons camps i no amb vent, neu o pluja. Sóc aquí per provar-me a mi mateix, per provar què sóc capaç de fer amb el meu futbol". Ha recordat que "vaig ser a Barcelona, amb el millor jugador de la història, i al Bayern, un club amb molta tradició i història. Podria haver-me quedat còmode allà, però és el moment de provar-me i de demostrar que puc entrenar aquí".

Compta amb tothom

El bagenc ha lloat les instal·lacions del seu nou club i va explicar que "el desafiament és ser constants en el nostre joc. En la meva carrera s'exigeix molt dels meus equips i això és bo. És millor viure amb aquesta pressió que sense ella". També ha mostrat la seva intenció de treballar amb el planter i no ha tancat la porta a homes com Yaya Touré, ja que "compto amb tots els jugadors que ara hi ha a la plantilla. Després, amb el pas dels dies, ja es veurà".