El britànic Stephen Cummings va guanyar ahir la primera etapa de muntanya del Tour d'enguany després de rematar una llarga escapada i se suma a l'esprintador Mark Cavendish per donar el pòquer de victòries parcials al seu equip, el Dimension Data. La jornada va ser favorable per al belga Greg van Avermaet, el líder, que no va poder seguir el ritme dels primers de l'etapa, però va aconseguir un minut i mig més respecte dels favorits i va ampliar el seu avantatge abans de la dura jornada que es disputarà avui.

El moment curiós del dia va arribar quan els favorits, que anaven plegats, van passar per l'arc que marcava l'últim quilòmetre de l'etapa, ja que aquest va caure. Per sort, era inflable i no pesava gaire, així que no va haver-hi ferits entre els corredors afectats. Davant, Cummings, de 35 anys, va ser l'únic supervivent d'una fugida de 29 elements que incloïa el líder i també el guanyador del Giro, l'italià Vincenzo Nibali, molt allunyat dels primers llocs de la general.

El moment més important de l'etapa va ser la pujada al coll d'Aspin, de primera categoria, en què Cummings va atacar i ja no va ser atrapat per ningú. Darrere hi va haver moviment, com el del sud-africà Impey o l'espanyol Navarro, però ja no van tenir terreny per atrapar el britànic. Froome, Quintana, Joaquim Rodríguez i Contador, entre d'altres, van arribar tots plegats, després de superar l'espectacle de l'arc inflable.

Avui, segona etapa de muntanya, molt més dura que ahir, entre Pau i Banheras de Luchon, amb l'ascensió al Tormalet i amb dos ports més de primera, Val Louron i Peyresourde, i un de segona abans de la meta.