El santpedorenc Rafa Martínez té molts motius per estar content. Després de renovar amb el seu club, el València Basket, ha tornat a Catalunya per participar en la novena edició del seu campus, que des de la seva creació té una mitjana de 200 joves per setmana: "la veritat és que és tot un èxit, quan vam començar no esperàvem que durant aquests 9 anys poguéssim tenir aquesta participació tan alta. Estic molt content, perquè acabo d'arribar i venir al campus és felicitat per a mi".

Martínez agraeix a l'equip humà que hi ha darrere l'activitat, que en la seva absència durant la temporada s'ha encarregat d'organitzar-ho a la perfecció. Martín Momotiuk, director tècnic del campus, destaca "l'augment de l'assistència de gent d'altres comarques. Tenim gent de Terrassa, Solsona, Igualada, Voltregà o Campdevànol, i això ens fa pensar que continuarem creixent". Justament per la participació de gent de fora, el campus dóna l'opció del règim intern per a qui ho vulgui, i enguany l'ha triat gairebé el 40% dels participants.

Tot i ser de Santpedor, el campus Rafa Martínez es fa a Artés perquè, segons Momotiuk, "no hi ha cap lloc a la comarca on les instal·lacions que utilitzem estiguin tan concentrades. El desplaçament més llarg és de 100 metres, i això és impagable per a la logística i la seguretat dels nens". I és que el dia a dia al campus consisteix a llevar-se a les 8 del matí, esmorzar mentre arriben els jugadors externs i, a les 10, un grup se'n va a la piscina mentre l'altre s'entrena durant dues hores i després canvien els papers fins a l'hora de dinar. A la tarda, de les 16.30 h a les 20h fan competicions col·lectives i individuals que també alternen amb piscina, pista interna i pista externa. Després de sopar, els interns fan activitats de lleure amb monitors abans d'anar a dormir a l'institut. 10 entrenadors, 6 monitors de lleure i 4 persones de suport formen l'equip d'aquesta estada que l'any que ve celebrarà els 10 anys: "amb aquesta afluència hem de fer-la grossa!"