El tradicional Trofeu Ciutat de Manresa, que organitza cada estiu el Gimnàstic, complirà enguany la 39a edició i ho farà amb un nou format, el de quadrangular, i absorbirà també el Trofeu Gimnàstic 2016, reservat, normalment, per al juvenil A del club escapolat.

El diumenge 21 d'agost a la tarda, al Gimnàstic Parc, el Sallent (Segona Catalana), el Puig-reig (Tercera Catalana), el Berga (Segona Catalana) i el juvenil del Gimnàstic de Manresa (lliga nacional) lluitaran pel prestigiós títol. Les semifinals seran Gimnàstic de Manresa juvenil contra el Puig-reig i el Sallent davant el Berga; els respectius vencedors disputaran la final del Trofeu Ciutat de Manresa; els perdedors lluitaran pel Trofeu Gimnàstic 2016, en lloc del tercer i quart lloc. Els quatre partits programats tindran una durada de 45 minuts cadascun.

Es dóna el cas que el Gimnàstic de Manresa juvenil s'estrenarà el proper curs a la lliga nacional, que tindrà l'inici el cap de setmana del 27 i el 28 d'agost.

El Gimnàstic de Manresa també està treballant en l'organització del Memorial Rossend Basullas de futbol base, que, com és habitual, es jugarà el dia 11 de setembre, tot i que aquest any s'escau en diumenge. El club convidat per a aquesta nova edició és el Bordeta de Lleida. Estan previstos sis partits amb la participació dels equips A i B benjamí, A i B aleví, l'infantil A i el cadet A del Gimnàstic i de l'esmentat Bordeta.