El Barça està tenint grans dificultats per fitxar un davanter que sigui el primer relleu del seu famós trident perquè els jugadors que podrien venir no volen assumir el rol de suplents perpetus. Així ho va reconèixer ahir el secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, el dia que es va saber que un dels possibles candidats, l'argentí Luciano Vietto, sembla que ara és molt a prop del Sevilla.

Durant la presentació del central francès Samuel Umtiti, Robert va respondre amb un "sí" rotund a la pregunta de si tenien problemes per seduir els davanters. Per a l'executiu blaugrana, "quan tens un equip tan bo, és difícil fitxar. Cal calibrar les coses bones que tenim i, a partir d'aquí, portar jugadors que ens puguin ajudar". Així, segons Robert, "hi ha operacions que no pots abordar en cap moment. Hi ha jugadors que no accepten venir al Barcelona perquè el seu rol canviarà moltíssim".

La tirania del trident

De fet, aquest és un dels problemes que va provocar, l'estiu passat, la sortida de Pedro Rodríguez al Chelsea. No només és el fet que els tres llocs de davanter titular, en els partits importants, ja estiguin adjudicats d'entrada a Messi, Luis Suárez i Neymar, sinó que aquests volen jugar-ho tot i no es deixen substituir durant els partits. En la primera temporada de Luis Enrique a la banqueta, tots tres van muntar algun número quan l'entrenador els intentava canviar. Va succeir amb Messi a casa contra la Reial Societat, amb Neymar al camp del Sevilla i amb Suárez al camp del Granada. Davant d'aquesta situació, el tècnic va decidir no rellevar-los mai i d'aquí la gran quantitat de vegades en què Rakitic és el primer substituït.

Necessitat de descans

Al final de la temporada passada, però, es va veure que la rotació és necessària i que Munir i Sandro no eren suficients per garantir-la. Per això el club ara busca un suplent que hauria d'acceptar ser-ho i jugar poc, un fet força complicat. Una possibilitat podria ser Lucas Pérez, del Deportivo, que s'hauria d'acostumar a ser revulsiu i a jugar pocs minuts quan ara és titular indiscutible a l'equip gallec.