El Comitè Olímpic Internacional, la Comissió Executiva del qual es va reunir ahir a través d'una conferència telefònica, va decidir ajornar la seva decisió sobre la possible exclusió de Rússia dels Jocs Olímpics i ha creat una comissió disciplinària al respecte.

El president, Thomas Bach, assegura que el COI "no dubtarà a prendre les més dures sancions disponibles contra els individus i organitzacions implicades" en l'Informe McLaren encarregat per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i que va ser publicat aquest dilluns, en què es demostra, adverteix, "un atac sense precedents a la integritat de tot l'esport i dels Jocs Olímpics". L'executiva va començar ahir accions disciplinàries relatives a la implicació d'oficials del Ministeri Rus d'Esports, més la d'altres persones esmentades en l'informe per violacions de la Carta Olímpica i del Codi Mundial Antidopatge.

En relació amb la participació dels esportistes russos en els Jocs de Rio, el COI avaluarà acuradament l'informe (McLaren) i explorarà les opcions legals relacionades amb una exclusió col·lectiva dels esportistes russos dels Jocs davant del dret a una justícia individual. Amb aquest ajornament, el COI espera la resolució del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), que va començar aquest dimarts a estudiar el recurs interposat pels atletes russos contra la prohibició de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), que els impedeix participar en els Jocs Olímpics de Rio. La vista del TAS, que va ser traslladada a l'últim moment de Lausana, a Ginebra, estudiarà la sol·licitud de 68 atletes russos, entre ells la tsarina de la perxa, Yelena Isinbáyeva, que intervindrà en representació dels seus companys.

Mentrestant, la nova Comissió Disciplinària estudiarà tots els aspectes relacionats amb el cas, i el COI no organitzarà ni patrocinarà cap esdeveniment esportiu o reunió a Rússia, ni acreditarà als Jocs de Rio cap oficial del Ministeri Rus d'Esports o qualsevol altra persona implicada per l'Informe McLaren.